πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Ζακύνθου: 28 υπάλληλοι μεταφέρθηκαν στην Καθαριότητα | «Αντιδρούν» με αναρρωτικές άδειες

Λαμβάνοντας σε πρώτη φάση αναρρωτικές άδειες υπάλληλοι του Δήμου, αντιδρούν στην απόφαση της δημοτικής αρχής να τους μετακινήσει στον Τομέα Καθαριότητας, βάσει της πρόσληψής τους. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αρετάκης πριν λίγες μέρες έδωσε μέσω του Facebook τη δική του απάντηση στους επικριτές τους και επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει πορεία ο Δήμος. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει: 
«Όσον αφορά την επαναφορά στις θέσεις της καθαριότητος όσων είχαν προσληφτεί προς τούτο και επί πολλά έτη ασχολούνταν με άλλο αντικείμενο, προφανώς με ρουσφετολογικές παρεμβάσεις, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι δίκαιο, διότι δεν υπήρξε καμία εξαίρεση και πρέπει να είναι υπερήφανοι, διότι με τη δική μου παρέμβαση θα σταματήσουν να είναι υπόδικοι έναντι της κοινωνίας δια το χάλι και την βρωμιά του νησιού. Ας καταλάβουν μερικοί ότι με την θέληση και έγκριση του δημότη, ο Δήμος αλλάζει πορεία».
15 από τους 28 υπαλλήλους επέστρεψαν κανονικά στα καθήκοντά τους

Ο Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων και υπεύθυνος για θέματα Καθαριότητας, Δημήτρης Κουτσογιάννης με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας επισημαίνει: «Τώρα βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ευτυχώς, ο τομέας της Καθαριότητας ενισχύθηκε καθώς επέστρεψαν στα καθήκοντά τους από την περασμένοι εβδομάδα 28 υπάλληλοι οι οποίοι είχαν προσληφθεί (από το 1987 και μετά) στο Δήμο ως εργάτες καθαριότητας. Υπήρξαν και θα υπάρξουν αντιδράσεις. Όταν πας να τα βάλεις ένα κατεστημένο τριάντα χρόνων δεν είναι εύκολο και είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις. Κάποιοι αντέδρασαν παίρνοντας άδεια μέχρι να αποφασίσουν τι θα κάνουν… Εμείς δεν κάναμε εξαιρέσεις. Όλοι και οι 28 κλήθηκαν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Είπαμε αλήθειες στους συμπολίτες μας. Θεωρώ ότι και οι υπόλοιποι υπάλληλοι, αύριο – μεθαύριο θα γυρίσουν κανονικά στη δουλειά τους. Ήδη από τις πρώτες μέρες με το προσωπικό αυτό, άλλαξε η εικόνα της πόλης και μπορούμε να πούμε ότι έχει καθαριστεί περίπου σε ποσοστό 90%. Στην αποκομιδή στην πόλη και τα χωριά συμβάλει ο Δήμος καθημερινά. Έχουμε ωστόσο, μικρά προβλήματα με τον μηχανολογικό εξοπλισμό, λόγω βλαβών».

Οι Ζακυνθινοί κάνουν σωστά ανακύκλωση

Ο κ. Κουτσογιάννης είπε επίσης ότι τις τελευταίες 50 ημέρες, 450 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών έχουν μεταφερθεί στο ΚΔΑΥ Αγρινίου και όπως επισημαίνει, φαίνεται ότι οι Ζακυνθινοί κάνουν σωστά ανακύκλωση, καθώς το υπόλειμμα είναι περίπου το 18% της συνολικής ποσότητας. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αναβάθμιση του ΚΔΑΥ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν τα έργα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η φωτιά στην οροφή. Να σημειωθεί ότι μετά και το έγγραφο που απέστειλε ο αερολιμενάρχης, ο οποίος ζητά τη μετεγκατάσταση του ΦΟΔΣΑ και της ΔΕΥΑΖ, η δημοτική αρχή επιθυμεί άμεσα να ξεκινήσει η αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου και για αυτό θα ξεκινήσουν οι εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου. Όπως επισημαίνει για το θέμα ο κ. Κουτσογιάννης, «εάν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση και γίνει η δενδροφύτευση, δεν θα υπάρχει όχληση στο περιβάλλον και επομένως, δεν θα απαιτείται μετεγκατάσταση. Στόχος μας είναι να γίνει ένα εργοστάσιο που θα είναι επισκέψιμο και από σχολεία».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();