πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Δείχνουν την πόρτα εξόδου σε 9.000 συμβασιούχους του δημοσίου

Περισσότερους συμβασιούχους του δημοσίου, κατά 9.000, ανακάλυψε η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός έγιναν 9.000 περισσότερες προσλήψεις σε έκτακτο προσωπικό κατά τους μήνες Απρίλιο, Μαΐο, Ιούνιο και υποστήριξε ότι το προσληφθέν προσωπικό για κάλυψη εκτάκτων αναγκών έπρεπε να είναι 48.000 άτομα ενώ,  αυτή την στιγμή έχει φτάσει στους 57.000, υποστηρίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλειψε να δημοσιοποιήσει.
«Δεν θέλω να είμαι άδικος, είναι γνωστό πως για πολλές δεκαετίες κυβερνήσεις έσπρωχναν τον αριθμό των εκτάκτων προσλήψεων προς τα πάνω σε περιόδους εκλογών. Οι τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν συνέβαλαν κατά πολύ σε αυτό όπως φαίνεται και γι’ αυτό τώρα αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο T. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν οι συμβάσεις των εν λόγω προσληφθέντων, καθώς η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να φερθεί άδικα σε κανέναν, ωστόσο δήλωσε ότι από εδώ και πέρα πρόκειται να μπει προγραμματισμός, προκειμένου να μην ξανασυμβούν τέτοιες πολιτικές, οι οποίες όπως υποστηριξε είναι σε βάρος της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, θεωρώντας υπεράριθμους τους συγκεκριμένους συμβασιούχους τους έδειξε την πόρτα εξόδου, από το δημόσιο, με τη λήξη των συμβάσεών τους.
Όπως διευκρίνισε η υπέρβαση στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού εντοπίζεται σε πλήθος υπηρεσιών διαφόρων κλάδων, με ενδεικτικούς αυτούς της καθαριότητας, της φύλαξης ή της σίτισης την ώρα που έτσι κι αλλιώς υπήρχε πρόβλεψη για διορισμό μόνιμου προσωπικού.
«Θα μελετήσω τα στοιχεία όσον αφορά το ζήτημα ώστε να υπάρξει πλήρη διαφάνεια αλλά θα μπει τάξη», είπε συγκεκριμένα.
«Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, είναι αποφασισμένη και θα φέρει στη βουλή προς νομοθέτηση σχέδιο κεντρικού προγραμματισμού  προσλήψεων από υπουργείο Εσωτερικών για να μην ξεφύγουμε», πρόσθεσε.
«Αυτό που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση είναι μια γενικότερη εικόνα διάλυσης του κράτους, κανείς δεν έπαιρνε ευθύνη για τίποτα», ισχυρίστηκε  ο υπουργός.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();