πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Γ. Γάκης (Χαλυβουργική): «Αν μας προσφέρει εθελουσία ο κ. Αγγελόπουλος να μας το πει. Γιατί δεν διώχνει τον Σκινδήλια;»

Ερωτηματικά, απόγνωση, αδιέξοδο και αίσθηση εμπαιγμού εισπράττουν οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, από το συνεχιζόμενο μπρα ντε φερ μεταξύ του μοναδικού μετόχου της εταιρείας κ. Κ. Αγγελόπουλου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κ. Γ. Σκινδήλια.
Οι 200 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο εργοστάσιο θα κλείσουν και οι γεννήτριες γιατί τελειώνει και το πετρέλαιο και το χειρότερο είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν ούτε ποιο είναι το μέλλον τους, ούτε τα σχέδια του μετόχου, ούτε …και ποιον να πιστέψουν τη διοίκηση ή τον μέτοχο.

Ο κ. Γάκης εκπρόσωπος των εργαζομένων της Χαλυβουργικής, τονίζει σε επιστολή του στο mononews, ότι την είδηση της πρόθεσης του μετόχου για εθελούσια, την έμαθαν από το mononews.gr, ενώ μέχρι τις 25/7/2019 το μόνο που γνώριζαν ήταν την πρόθεσή του για ομαδικές απολύσεις. Μιλώντας αποκλειστικά στο www.mononews.gr τονίζει το πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ της διοίκησης του κ. Σκινδήλια και του μοναδικού μετόχου κ.Κ. Αγγελόπουλου και ότι δεν ξέρει τελικά, ποιος από τους δύο λέει ψέμματα.

Ειδικότερα, ο κ. Γάκης σημειώνει:

Για τη διάσταση απόψεων διοίκησης-μετόχου
«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι ο κ. Αγγελόπουλος να μας πληρώσει και να γίνει επανεκκίνηση του εργοστασίου. Αν θέλει κάτι άλλο ο μέτοχος όμως πρέπει να μας το πει. Αν ο κ. Κ. Αγγελόπουλος πράγματι προτείνει εθελουσία πρέπει με κάποιο τρόπο να μας το πει. Αν το έχει ήδη πει στη διοίκηση και η διοίκηση δεν μας το μεταφέρει γιατί την κρατάει αυτή τη διοίκηση και δεν την αλλάζει;
Προφανώς υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ του μετόχου και του Διευθύνοντος Συμβούλου και εγώ έχω ρωτήσει επανειλημμένα τον κ. Αγγελόπουλο τις 3 φορές που τον έχω δει, πρόσφατα, «γιατί τον κρατάς στη θέση του και δεν τον απολύεις;» Είναι αφεντικό ο κ. Αγγελόπουλος, δίνει μια εντολή για εθελουσία στη διοίκησή του, αυτή δεν την εκτελεί, και την κρατάει; Δεν το καταλαβαίνω. Πηγαίνω στον Αγγελόπουλο και μου λέει «πήγαινε στον Σκινδήλια», πάω στο Σκινδήλια και μου λέει «εγώ απολύσεις δεν κάνω, ξεκινάω το εργοστάσιο» πάω στον Αγγελόπουλο, λέει «θέλω απολύσεις δεν ξεκινάω το εργοστάσιο». Δεν γίνεται άλλο να μας εμπαίζουν, πρέπει να ξέρουμε τί θα γίνει…
Ο Σκινδήλιας μας είπε ότι στη Γενική Συνέλευση συζήτησε την επανεκκίνηση του εργοστασίου και μας διάβασε την εισήγησή του. Και οι άλλοι λένε ότι συμφωνήσαν εθελούσια. Ποιος από τους δύο λέει ψέμματα; Τι να πω εγώ στον κόσμο; Να μας δώσουν τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης να καταλάβουμε.
Για την εθελουσία
«Δεν ξέρω αν πράγματι έχει πει ο Αγγελόπουλος στον Σκινδήλια για εθελουσία, αλλά αν έχει πει θα είναι ανεπίσημα. Επίσημα δεν έχει φτάσει σε εμάς. Αν δεν έρθει επίσημα η διοίκηση να μου προτείνει διαβούλευση με επίσημη πρόταση, δεν μπορώ να συζητήσω την αντίδρασή μας. Αλλά είναι δυνατό να προσφέρει τόσα λεφτά για εθελουσία ο μέτοχος και η διοίκηση να μη μας λέει τίποτα; Και τότε γιατί κρατάει τον Σκινδήλια ακόμη εκεί;
Αν θέλει εθελούσια, θα είναι άσχημα νέα γιατί θα χαθούν θέσεις εργασίας και ένα εργοστάσιο κόσμημα θα χαθεί αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να φτάσει σε εμάς με επίσημη πρόταση. Θέλουμε να δούμε σχέδιο επίσημα. Την άλλη εβδομάδα τελειώνει και το πετρέλαιο για τις γεννήτριες, δεν θα υπάρχει ούτε φύλαξη ούτε τίποτα. Ακόμη και χρήση να θέλε να αλλάξει και να το δώσει ως ακίνητο, οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν με αξιοπρέπεια.
Την τελευταία φορά που είδα τον κ. Αγγελόπουλο δεν μου απάντησε τι τελικά θα κάνει. Θα κλείσει το εργοστάσιο;  Θα παραδώσει την άδεια; Τι θα κάνει; Κι αν θέλει να πάει σε μια εκκαθάριση σε βάθος χρόνου, πρέπει να πάει με αξιοπρέπεια και όχι με απλήρωτους εργαζόμενους. Εγώ την Τρίτη προσφεύγω στην Επιθεώρηση Εργασίας με καταγγελία. Οφείλουν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και μετά όποια απόφαση λάβουν για το μέλλον της εταιρείας να μας τη γνωστοποιήσουν επίσημα.»
Τι έγινε με την Price Waterhouse; Τι θα γίνει με το Εφετείο;
«Είχαν πει ότι θα αναθέσουν στην Price Waterhouse να προτείνει μια λύση. Δεν μας είπαν τί έγινε τελικά. Άλλη παράμετρος αβεβαιότητας είναι η απόφαση Εφετείου που ουσιαστικά θα καθορίσει ποιος θα επικρατήσει την επόμενη μέρα…»
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();