πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Μόνιμοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” – Έρχεται Προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Για το σήμερα των εργαζομένων συμβασιούχων του Βοήθεια στο Σπίτι και το αύριο του σημαντικού αυτού Προγράμματος των Δήμων, αναφέρθηκε, αναλυτικά, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, στον Τ/Σ ant1.
«[….] Στους Δήμους διεξάγονται τα Προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι περίπου σε 270 Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. […] Υπάρχει διάθεσή μας πρώτον, να συνεχιστεί το πρόγραμμα, δεύτερον, να το αξιολογήσουμε, να δούμε τι πηγαίνει καλά στο πρόγραμμα και τι μπορούμε ακόμα πιο πολύ να το βελτιώσουμε.
Οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται κανονικότατα και για αυτό το λόγο θα δώσουμε εντολή στο ΑΣΕΠ να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι. Συνεπώς οι εργαζόμενοι που σήμερα εργάζονται περίπου 3.000 τον αριθμό, των οποίων λήγει το πλαίσιο στις 31 Δεκεμβρίου, θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι να έρθουν οι επόμενοι. Θα έχουν κάποια μόρια, αλλά δεν θα είναι ο μόνος τρόπος αξιολόγησής τους γιατί δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και νέους ανθρώπους οι οποίοι θα θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας. Τις προσλήψεις θα τις κάνει το ΑΣΕΠ. Πρόκειται για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δε σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτή τη δουλειά με τους συμβασιούχους . Αυτή είναι μία μόνιμη υπηρεσία που παρέχουν οι Δήμοι κι είναι μία σοβαρή υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής. Σε συνεργασία με το ΓΛΚ, είναι διαθέσιμα 62,5 εκ. €», είπε αναλυτικά ο Υπουργός.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως, δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο, αντίθετα μέσα στον Οκτώβριο θα είναι διαθέσιμα στο Υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία φορέων του Δημοσίου για τις ανάγκες τους σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό - έχει γράψει σχετικά το epoli.gr - στοιχεία που θα τεθούν στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, για του πού θα γίνουν προσλήψεις και τον αντίστοιχο αριθμό τους.
«Μέσα στον Οκτώβριο θα υπάρξει συνολική καταγραφή ποιες είναι οι ανάγκες για το Ελληνικό δημόσιο την επόμενη τετραετία. Δίπλα θα μπει από το Υπουργείο Οικονομικών ποια είναι η δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας και όλο αυτό μαζί θα τεθεί υπόψιν του Πρωθυπουργού της Χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις».
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();