πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Χίου: Πρώτη κόντρα με φόντο το μέλλον των συμβασιούχων καθαριότητας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση για προσφυγή ενάντια σε απόφαση μονιμοποίησης παρατασιούχου υπαλλήλου
Νέα δεδομένα για τον Δήμο Χίου προκαλεί η δικαίωση ενός παρατασιούχου της Υπηρεσίας Καθαριότητας από το Δικαστήριο, που διέταξε την μονιμοποίησή του στην Υπηρεσία, ανοίγοντας τον δρόμο για ακόμη 40 συναδέλφους του που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Το θέμα απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή κατά την πρώτη της συνεδρίαση, προκειμένου να αποφασιστεί αν ο Δήμος θα ασκήσει έφεση κατά της μονιμοποίησης ή όχι.
Τα ζητούμενα
Ο προβληματισμός γύρω από το θέμα ξεκίνησε από το γεγονός ότι μέχρι και την αποχώρησή της η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, συνηγορούσε ακόμη και στα Δικαστήρια υπέρ των συμβασιούχων, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του ενός υπαλλήλου που δικαιώθηκε δικαστικά.
Τη στάση του Μανώλη Βουρνού φαίνεται ότι δεν ενστερνίστηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις, με πρώτο τον αντιπρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής που επεσήμανε ότι: «δεν μπορούν οι συμβάσεις να γίνονται μόνιμες με αυτόν τον τρόπο, τη στιγμή που η απόφαση για τους υπόλοιπους 40 είναι αρνητική».
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Γιάννη Ξενάκη που τάχθηκε υπέρ της προσφυγής του Δήμου Χίου κατά της απόφασης μονιμοποίησης του υπαλλήλου λέγοντας ότι δεν γίνεται οποιοσδήποτε είναι συμβασιούχος να ζητά την μόνιμη πρόσληψή του μέσω Δικαστηρίου. «Υπάρχουν διαδικασίες μόνιμων προσλήψεων με τελείως διαφορετικά κριτήρια από την πρόσληψη των συμβασιούχων», υπογράμμισε.
Στη στάση των κυβερνήσεων που εμπαίζουν την αυτοδιοίκηση σχετικά με τους συμβασιούχους εστίασε ο σύμβουλος του συνδυασμού Τριαντάφυλλου Βασίλης Μυριαγκός, ζητώντας ο Δήμος να ξεκαθαρίσει τη θέση του πάνω στο ζήτημα.
Τέλος ο πρώην Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, ανέφερε ότι επειδή οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  ο Δήμος θα πρέπει να επιδιώκει τη μονιμοποίησή τους ακόμα και μέσω δικαστικών αποφάσεων.
Το θέμα τελικά, εξαιτίας της σοβαρότητάς του, αποφασίστηκε να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις τελικές αποφάσεις.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();