πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Εργαζόμενοι Σκλαβενίτη: Συλλογική Σύμβαση με καθηλωμένους μισθούς

Τα δύο επιχειρησιακά σωματεία της «Σκλαβενίτης», για άλλη μια φορά, όπως καταγγέλλεται από τους εργαζομένους, υπέγραψαν πίσω από την πλάτη τους συλλογική σύμβαση που καθηλώνει τους μισθούς και αδιαφορεί για τα προβλήματα και τα δικαιώματα των υπαλλήλων.

Μάλιστα, κατόπιν εορτής, με ανακοινώσεις τους, ενημέρωσαν πως… απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειές τους για την επί χείρω νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ, που υπέγραψαν και έχει ισχύ για δύο χρόνια (μέχρι 31 Γενάρη 21). Επιπλέον, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ που αφορά στους μισθούς και συνολικά τους όρους που θα εργάζονται, μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας (εσωτερικό mail) και του διαδικτύου!

Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, η υπογραφή έγινε χωρίς να υπάρξει καμία γενική συνέλευση, από τις διοικήσεις των δύο σωματείων, που όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν βγάλει κουβέντα για τα 6ήμερα χωρίς ρεπό μέσω τροποποιητικών συμβάσεων που έχουν έρθει στα καταστήματα, για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους των 10 ημερών σε αποθήκες και καταστήματα κατά τις εορταστικές περιόδους, που δεν έχουν βγάλει για τα κομμένα Σαββατοδεύτερα, για τη μείωση μισθών με το κόψιμο των υπερωριών στους ημιαπασχολούμενους, για τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στις αποθήκες και τα καταστήματα. Την ώρα που δεν έχουν πει κουβέντα για το ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από συνθήκες έντονης εντατικοποίησης. Και επιπλέον, υπέγραψαν για τους εργαζόμενους χωρίς να απευθυνθούν σε αυτούς και την ίδια στιγμή κουβέντα δεν έχουν βρει να πουν για την επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα που εξαπολύεται μέσα από το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, με τις αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις, που κατέθεσε η ΝΔ.

Κι αυτό, την ώρα που η κυβέρνηση και οι εργοδότες κάνουν λόγο για «ανάπτυξη για όλους» και η εταιρεία «Σκλαβενίτης», όπως διαφημίζει μέσω του Τύπου, κάνει λόγο για την επιτυχία του εγχειρήματος και την αύξηση τζίρων και κερδών, εμείς έχουμε γονατίσει στη δουλειά.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();