πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ιωάννινα -ιδιωτικοποίηση καθαριότητας: «Μπλόκο» εργαζομένων στην συνεδρίαση του ΔΣ (φωτο)

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για απόψε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Ωστόσο, οι εκδοχές είναι δύο:

Μία της δημοτικής Αρχής σύμφωνα με την οποία εκπρόσωποι σωματείων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ ζήτησαν την αναβολή της συνεδρίασης λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
Και η δεύτερη, των ίδιων των εργαζομένων που υποστηρίζουν ότι «η μαζική συμμετοχή τους στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, και η αποφασιστική τους στάση είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης», που, σημειωτέον, αφορούσε την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 μμ.


Αναλυτικά: 

Σύμφωνα με την δημοτική Αρχή: 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου ανέφερε πως όταν εκδόθηκε η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης δεν ήταν γνωστή η 24ωρη απεργία.

Ο δήμος τόνισε σέβεται τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην τοποθέτησή του ανέφερε πως η απεργία είναι απολύτως σεβαστή. Από την άλλη υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα κι αυτό για όφελος των δημοτών.

«Καμία παρέμβαση στα δικαιώματα των εργαζομένων, τους σεβόμαστε, δεν ασκούμε καμία πίεση στους εργαζόμενους του δήμου» τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Μετά την τοποθέτηση των επικεφαλής όλων των παρατάξεων ο δήμαρχος πρότεινε την διακοπή της συνεδρίασης για αύριο στις επτά το απόγευμα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους: 

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, και η αποφασιστική τους στάση είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης.

Η πρόκληση της Δημοτικής Αρχής να συνεδριάσει τη μέρα πανελλαδικής απεργίας και μάλιστα με θέμα την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε εργολάβους στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Περάματος, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.

Η Δημοτική Αρχή υποχρεώθηκε σε υποχώρηση και αυτό επιβλήθηκε από τους εργαζόμενους

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την παραχώρηση της καθαριότητας στους ιδιώτες. Σχέδιο που επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη μας, όπου ο Δήμαρχος Ιωαννιτών απέσπασε δέσμευση για περισσότερη ευκαμψία στις διαδικασίες που αφορούν τα απορρίμματα.

Τρίβουν τα χέρια τους οι επιχειρηματίες όταν ακούν το Δήμαρχο να ζητά καθαρή πόλη. Για το δήμαρχο καθαρή πόλη είναι τα κέρδη των εργολάβων

Για εμάς, τους εργαζόμενους στο δήμο που χρόνια τώρα δουλεύουμε για να παραμένει αυτή η πόλη καθαρή, είναι μονόδρομος ότι καθαρή πόλη σημαίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ανανέωση του στόλου, χρηματοδότηση από το κράτος για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες. Αυτό είναι το συμφέρον του λαού. Έτσι θα έχουμε καθαρή πόλη.

Ούτε η ανταποδοτικότητα, ούτε οι ιδιώτες, ούτε τα τσακισμένα μεροκάματα και τα εργατικά ατυχήματα δεν καθαρίζουν την πόλη.

Το απόγευμα της Τετάρτης, η Δημοτική Αρχή θα ξαναεπιχειρήσει να υλοποιήσει το σχεδιασμό της. Θα μας βρουν ξανά μπροστά τους αποφασισμένους. Με την κινητοποίησή μας και με την μαζική μας συμμετοχή απαιτούμε να αποσυρθεί κάθε θέμα που αφορά στο σχεδιασμό για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, αύριο Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στις στις 6:30μμ έξω από το Δημαρχείο και παράλληλα προκηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας 22: 00 με 24:00 για τη νυχτερινή βάρδια.


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();