πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Αφήνουν εκτός εργασίας ανάπηρο στα Χανιά που προσελήφθη νόμιμα μέσω ΑΣΕΠ

Ο ίδιος προχώρησε σε εξώδικο σε βάρος της δημοτικής επιχείρησης που ακύρωσε την πρόσληψή του - Καταγγελία στο Flashnews.gr
Πρόκειται για έναν πολίτη ο οποίος έλαβε μέρος στην προκήρυξη 3Κ/2018 υποβάλλοντας τα χαρτιά του και όλα τα δικαιολογητικά για να καταλάβει μια από τις δυο θέσεις Υ.Ε. που είχε προκηρύξει η ΔΕΥΑΧ και σύμφωνα με την προκήρυξη ενέπιπταν στην ειδική κατηγορία θέσεων των ατόμων με ποσοστό αναπηρίας.

Μάλιστα στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ αναγράφεται ξεκάθαρα ότι προορίζεται για άτομα με αναπηρία 50% και άνω
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έχει αναπηρία 52%, όπως καταγγέλλει στο Flashnews.gr υπέβαλε τα χαρτιά του και προσελήφθη από τον ΑΣΕΠ που έλεγξε τα δικαιολογητικά και έκρινε ότι καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για τη νόμιμη πρόσληψή του.
Δεν περίμενε όμως ότι τη χαρά της πρόσληψης θα διαδεχόταν το "χαστούκι" από τη ΔΕΥΑΧ η οποία αποφάσισε να ακυρώσει την πρόσληψή του 
Στην απόφασή της η ΔΕΥΑΧ προχωρά στη μη έγκριση της πρόσληψης  δυο πολιτών που προσελήφθησαν στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία, γιατί σύμφωνα με το αιτιολογικό της ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της επιχείρησης ορίζει ότι κάθε πρόσωπο που καταλαμβάνει θέση εργατοτεχνικού προσωπικού δεν πρέπει να έχει ποσοστό αναπηρίας πάνω από 50%.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πολίτη ο οποίος υπέβαλε νόμιμα τα χαρτιά του σε μια προκήρυξη που δεν είχε ως προϋπόθεση την αναπηρία κάτω του 50%, το αντίθετο μάλιστα, προσελήφθη από τον ΑΣΕΠ και κατόπιν εορτής βλέπει την ακύρωση της πρόσληψής του από τη ΔΕΥΑΧ.
Ι ίδιος στην εξώδικη διαμαρτυρία του προς την επιχείρηση αναφέρει:
"Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι ακόμα και αν η διάταξη του άρθρου 47 του Ο.Ε.Υ. της ΔΕΥΑΧ - περί αποκλεισμού ατόμων με αναπηρία - δεν προσέκρουε στους νόμους που προαναφέρθηκαν, είναι ούτως ή άλλως παράνομη η επίκλησή του κατά το παρόν στάδιο κατά το οποίο έχει ολοκληρωθεί η επιλογής υποψηφίων για διορισμό με την δημοσίευση των πράξεων κύρωσης των πινάκων διοριστέων, διότι συνιστά ανεπίτρεπτη μεταβολή κανόνα της διακηρύξεως κατά παράβαση των αρχών της ισότητας και της διαφάνειας. Με λίγα λόγια, δεν γίνεται η μεν προκήρυξη να αναφέρει προς πλήρωση δύο ειδικές θέσεις για άτομα με αναπηρία ΥΕ Εργατών, και να αρνείται η ΔΕΥΑΧ την πρόσληψη, μετά το πέρας της διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις αυτές δεν μπορούν να πληρωθούν από ειδικές κατηγορίες. Ειδικά από τη στιγμή που είχατε το δικαίωμα να προβάλλετε αντιρρήσεις κατά της προκήρυξης σε προηγούμενο στάδιο, που βεβαίως θα είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση αυτής στο σύνολό της. Προκαλείται δε σε εμένα από την άνω συμπεριφορά ανεπανόρθωτη βλάβη, διότι, εάν γνώριζα ότι υπάρχει ενδεχόμενο κωλύματος στην πρόσληψή μου στην προκηρυχθείσα θέση, θα είχα υποβάλλει υποψηφιότητα για άλλες θέσεις εργασίας της προκήρυξης, τις οποίες είχα αυξημένες πιθανότητες να καταλάβω. Θέσεις που πλέον έχω οριστικά απωλέσει, διότι καλόπιστα ακολούθησα τους ορισμούς της δημοσιευθείσας προκήρυξης και των αποφάσεων του Διοικητικού σας Συμβουλίου"
Η προκήρυξη 
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();