πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

RBU- Δεν μας φοβίζουν οι κινήσεις πανικού που εκθέτουν την Τράπεζα

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
 Την ίδια μέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα εξαμήνου της Τράπεζας, και αποτυπώθηκε η αύξηση της κερδοφορίας, η μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 7% και η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (ΝΡΕ), η Διοίκηση με ομαδική επιστολή, έκρινε ότι ήταν σκόπιμη, η κλιμάκωση της πίεσης προς τους εργαζόμενους στο RBU, προκειμένου να αποδεχθούν την μετάβαση στην INTRUM με τους ήδη γνωστούς όρους.
Προφανώς τους θορύβησε η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων στη Διαχείριση Κόκκινων Δανείων, 900 άτομα σύμφωνα με πληροφορίες, να παραμείνουν στην Τράπεζα Πειραιώς παρά το καθεστώς της αφόρητης ψυχολογικής πίεσης που βίωνουν επί οχτώ συνεχείς μήνες.
Παρότι τα επιχειρήματα δεν εμφανίζουν καμιά πρωτοτυπία, το ύφος του κειμένου εκτός από ερασιτεχνικό Bulling, προδίδει και μερικές ακόμη αλήθειες:
Α) Η Διοίκηση της Τράπεζας διακινδυνεύει την αξιοπιστία του Οργανισμού όταν αφήνει υπονοούμενα ότι δεν θα σεβαστεί την υπογραφή της, στην Συμφωνία με την ΟΤΟΕ για τον εθελοντικό χαρακτήρα της μετάβασης
Β) Κάποιοι πίστευαν ότι οι Συμφωνίες μπορούν να παραμείνουν στα χαρτιά και οι συνάδελφοι να απεμπολήσουν την τραπεζική τους ιδιότητα και χωρίς αντάλλαγμα να μετατραπούν σε υπαλλήλους εισπρακτικής με ημερομηνία λήξεως.
Γ) Η ρητορική για την δήθεν διασφάλιση του συμφέροντος των εργαζόμενων δεν πείθει κανέναν όταν μετατρέπεται σε κραυγή απελπισίας και ευθεία απειλή στο μεροκάματο των ανθρώπων και των οικογενειών τους.
Δ) Το προφίλ της Διοίκησης που θεωρεί τους εργαζόμενους πιόνια σε μια σκακιέρα επιχειρηματικών συμφερόντων είναι αναχρονιστικό κι αναποτελεσματικό.
Για τους λόγους αυτούς, Καλούμε την Διοίκηση της Τράπεζας, έστω την τελευταία στιγμή:
  • Να σταματήσει την απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού που προσφέρει τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων που η ίδια διαφημίζει.
  • Να συμφιλιωθεί με την έκφραση της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων, που στην συντριπτική τους πλειονότητα απορρίπτουν την μετάβαση τους σε άλλο εταιρικό σχήμα
  • Να σταματήσει να εκτοξεύει ανούσιες απειλές που σε τελική ανάλυση υπονομεύουν ​​ το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Τράπεζας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ RBU MEXΡΙ ΤΗN ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 - 3 (εσ. 81691 - 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141), 216 4001699 (εσ. 81699) & 216 9001245.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος       ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Γεν. Γραμματέας
 ​​​​   ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Μπεμπένης Εμμανουήλ  ​​ ​​ ​​​​    ​​ ​​ ​​ ​​​​ Γοίλιας Ισίδωρος  ​​ ​​ ​​ ​​​​ 


Σημείωση :Η προκλητική επιστολή του κου Μεγάλου μεταξύ άλλων αναφέρει: 
 " ...είναι προφανές ότι μετά τη μεταφορά των δραστηριοτήτων του RBU στη νέα εταιρεία, η δυνατότητα απορρόφησης πλεονάζοντος προσωπικού από την Τράπεζα θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη.
 Ως εκ τούτου, η Τράπεζα θα επανεξετάσει τη στάση της λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εναλλακτικές επιλογές, με γνώμονα την πλήρη λειτουργία της νέας εταιρείας την 1η Οκτωβρίου.
 Είναι πλέον η ώρα που ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Να αποφασίσει μέχρι την 4η Σεπτεμβρίου υπεύθυνα, με ψυχραιμία και ρεαλισμό για το μέλλον το δικό του και της οικογένειάς του.
 Χρήστος Μεγάλου
Διευθύνων Σύμβουλος"
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();