πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Αναπτυξιακό νομοσχέδιο: Τελικό κείμενο -Όλες οι ρυθμίσεις για Δημόσιο, ΟΤΑ (pdf)

Το τελικό κείμενο του αναπτυξιακού νομοσχεδίου όπως ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.
Όπως έχει γράψει η ιστοσελίδα, 0ι διατάξεις του νομοσχεδίου -υπό τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις»- καλύπτουν τις αρμοδιότητες σχεδόν όλων των υπουργείων προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα και εμπόδια που λειτουργούν αποτρεπτικά για την προσέλκυση επενδύσεων.

Μέσα σε αυτό εντάχθηκαν πολλές τροπολογίες, τις οποίες η αντιπολίτευση χαρακτήρισε «φωτογραφικές» ανεβάζοντας τους τόνους.
«Αιχμή του δόρατος» βεβαίως, για την αυτοδιοίκηση, το περιβόητο άρθρο 179 (που έγινε 178) που ανοίγει το πεδίο ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών στους Δήμους, για το οποίο υπήρξαν κινητοποιήσεις εργαζομένων και αντιπαραθέσεις σε δημοτικά συμβούλια. 
Υπερψηφίστηκε από 155 βουλευτές της ΝΔ και καταψηφίστηκε από 132 των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 
Επίσης, στο εν λόγω ν/σ εντάχθηκε και ψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ τροπολογία του ΥΠΕΣ για: Παράταση 3Κ/2018, «Βοήθεια στο Σπίτι»-Αλλαγές σε μετατάξεις, ΚΑΠ.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ, τα άρθρα του ΥΠΕΣ στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο είναι 10 (από το 178 έως το 188) + την τροπολογία. 
Δείτε αναλυτικά:
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();