πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Πρόκληση Δημοσίου: Παραχωρεί δωρεάν κτήριο 3.000 τμ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ (φωτο+έγγραφο)

Χωρίς ενοίκιο έχει παραχωρήσει η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) κτήριο 3.000 τ.μ. στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» την ώρα που ζητά ενοίκιο για κοινόχρηστους χώρους του δήμου Ηλιούπολης!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ΕΤΑΔ μετά την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου στις 2 Μαΐου 2018 ότι τα ακίνητα της οικογένειας Νάστου ανήκουν στο Δημόσιο, δεν έχει προσδιορίσει ενοίκιο σε κτήριο 3.000  τ.μ. στο κέντρο της Ηλιούπολης, το οποίο νοίκιαζε από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες η «ΑΒ Βασιλόπουλος».
Αποτέλεσμα εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο να χάνονται για το Δημόσιο δεκάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας, τα ενοίκια στην περιοχή για εμπορικές χρήσεις κυμαίνονται από  6 έως και 19 ευρώ το τ.μ. Δηλαδή, το συγκεκριμένο ακίνητο το οποίο βρίσκεται σε προνομιακό σημείο στην κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεων στην Ηλιούπολη, θα μπορούσε να αποφέρει στο Δημόσιο από 18.000 έως 57.000 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή, από 324.000 έως 1.026.000 ευρώ για το διάστημα των 18 μηνών που το ενοίκιο είναι μηδενικό!!!
 Ενοίκιο από το δήμο για χώρο πρασίνου
Μάλιστα, το ακόμη πιο προκλητικό είναι ότι η ΕΤΑΔ με την 15/4/19 ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ζητά από τον δήμο Ηλιούπολης να ενοικιάσει δημόσιες, πλέον, εκτάσεις που ανήκαν στην οικογένεια Νάστου, προκειμένου να τους μετατρέψει σε «χώρους πρασίνου, αναψυχής και αθλοπαιδιών». Δηλαδή, με άλλα λόγια, ζητά από τους δημότες της Ηλιούπολης να πληρώνουν στο Δημόσιο για να χρησιμοποιούν δημόσιους χώρους!


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();