πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Επεισόδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο με φόντο τον σταθμό μεταφόρτωσης

Ένταση, που έφτασε ένα βήμα πριν το… αστυνομικό τμήμα, επικράτησε στην είσοδο του δημοτικού συμβουλίου στο Χαλάνδρι, εν ώρα συνεδρίασης και μετά τη λήξη της συζήτησης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου.
Αποχωρώντας από την αίθουσα, ο μελετητής του ΣΒΑΚ και συγκοινωνιολόγος Θόδωρος Μαυρογεώργης προπηλακίστηκε στο προαύλιο από μέλος του συλλόγου «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου». Αφορμή στάθηκε ότι το συγκεκριμένο πλάνο κάνει, μεταξύ άλλων, αναφορά στο γεγονός ότι εκπονείται μελέτη για τη μεταστέγαση του δημοτικού αμαξοστασίου και σταθμού μεταφόρτωσης στο ΧΕΥ 9 του Πατήματος, θέμα για το οποίο αντιδρούν οι περίοικοι.
Με βάση τις καταγγελίες που έγιναν στην Αμαρυσία, ο κάτοικος της περιοχής ζήτησε τον λόγο από τον συγκοινωνιολόγο με έντονο τρόπο που έφτασε τουλάχιστον μέχρι και να τον σκουντήξει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τον αντιδήμαρχο Κώστα Γερολυμάτο, ο οποίος βγήκε αμέσως από την αίθουσα και κατέβηκε στο σημείο. Η συνεδρίαση διεκόπη και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων έσπευσε στην είσοδο. Ακολούθησε μεγάλη ένταση, η οποία εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Το συμβάν καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία έφτασε μετά από λίγα λεπτά στην περιοχή, ωστόσο, δεν δόθηκε συνέχεια.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου», Γιώργος Ανδρικόπουλος ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Μαυρογιώργη, τονίζοντας ότι τέτοια γεγονότα είναι καταδικαστέα. Όπως δήλωσε ο συγκοινωνιολόγος, «ήρθαμε να μιλήσουμε για το μέλλον μιας πιο ανθρώπινης πόλης και βρέθηκα να με μαλώνουν για την αναφορά σε μία μελέτη που θα εκπονηθεί για το ΧΕΥ».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();