πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ξανά σε Ιδιωτικά Συνεργεία, μέρος της καθαριότητα στο ΥΠΟΙΚ;

Το τελευταίο διάστημα μαθαίνουμε ότι τόσο σε υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, όσο και σε υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, προωθείται, αν δεν έχει ήδη ολοκληρωθεί, η διαδικασία ανάθεσης μέρους του έργου της καθαριότητας σε ιδιωτικά συνεργεία. Σε υπηρεσίες που δεν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας, η κυβέρνηση προχωράει σε συνεργασία με ιδιώτες οι οποίοι πρόκειται να αναλάβουν τη δουλειά.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν στις υπηρεσίες μας δεκάδες εργαζόμενες στην καθαριότητα, σε καθεστώς ομηρίας εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια με συμβάσεις 18μηνες και μισθούς των 325 ευρώ για 4ωρη εργασία. Η τελευταία μάλιστα σύμβαση ανανεώθηκε απ την προηγούμενη κυβέρνηση, λίγο πριν τις εκλογές, όχι όμως για 18 μήνες αλλά για 6 μήνες και όπως οι ίδιες καταγγέλλουν, η τύχη τους αφέθηκε δυστυχώς στις διαθέσεις του ΜητσοτάκηΔιαθέσεις οι οποίες βεβαίως είναι γνωστές απ το πρόσφατο παρελθόν και μάλλον επιβεβαιώνονται αν ισχύουν όσα ακούγονται για επανάκαμψη των συνεργείων καθαρισμού. Άλλωστε μάλλον δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι δεν έχει κινηθεί καμιά διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεων. Η έλλειψη προσωπικού καθαριότητας και οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν στις υπηρεσίες μας, θα αποτελέσουν για την κυβέρνηση την απαραίτητη... ''νομιμοποίηση'' για την έλευση των Ιδιωτών.
Οι συγκεκριμένες εργαζόμενες προγραμματίζουν μάλιστα κινητοποίηση την Τρίτη 10.12.19 στις 11 π.μ. έξω απ το ΥΠΟΙΚ (Νίκης 4 – Σύνταγμα) διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή. Απηύθυναν μάλιστα κάλεσμα προς τα σωματεία του ΥΠΟΙΚ για συμπαράσταση στο αγώνα τους, ελπίζοντας πως αυτά θα κάνουν κάτι περισσότερο, πέραν των τυπικών ψηφισμάτων συμπαράστασης, στα οποία συχνά καταφεύγουν.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();