πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ένοπλη επίθεση σε υπάλληλο ΚΕΠ: Επίθεση Δανιηλίδη στο Σωματείο Εργαζομένων

Με αφορμή το περιστατικό της ένοπλης επίθεσης σε εργαζόμενη στο ΚΕΠ Συκεών, για «άλλες σκοπιμότητες», μη συνδρομή του σε θέματα ασφάλειας και προβοκατόρικη ανακοίνωση - καταγγελία, κατηγορεί το Σωματείο Εργαζομένων, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, με ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση
«Δυστυχώς, το τελευταίο περιστατικό με την ‘‘ένοπλη επίθεση’’ πολίτη σε εργαζόμενο στο ΚΕΠ Συκεών κατά την απογευματινή του βάρδια, το οποίο ήρθε να προστεθεί στα εκατοντάδες άλλα περιστατικά που καταγράφονται καθημερινά στο δήμο μας, έρχεται να επιβεβαιώσει την τραγική έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή, η οποία επί της ουσίας είναι ανύπαρκτη και πολύ κατώτερη των προσδοκιών και των απαιτήσεων της κοινωνίας.

»Αποδεικνύεται ότι τα επίπεδα ασφάλειας των πολιτών είναι μηδαμινά και ότι οι πολίτες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και στο έλεος του κάθε εγκληματικού και παραβατικού στοιχείου.

»Ο συγκεκριμένος πολίτης-δράστης, μετά και από αλλεπάλληλες καταγγελίες μας, είναι γνωστός εδώ και χρόνια στις διωκτικές Αρχές, οι οποίες όφειλαν να έχουν το νου τους και να έχουν λάβει τα δέοντα μέτρα προστασίας των πολιτών. Ιδιαίτερα, όμως, όφειλαν να έχουν υπό προστασία το κτίριο του δημαρχείου όπου εργάζονται πολλοί εργαζόμενοι, και μάλιστα σε διπλή βάρδια, και το οποίο καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες πολιτών για την εξυπηρέτησή τους. Αυτό, άλλωστε, ζητήθηκε εκ νέου με έγγραφο-επιστολή που εστάλη σήμερα στο Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών, κατόπιν εντολής του δημάρχου, και το οποίο Α.Τ. απέχει ελάχιστα μέτρα από το δημοτικό κτίριο.

»Οι δημοτικές, και εν γένει οι δημόσιες Υπηρεσίες είναι ανοιχτές στο κοινό χωρίς να υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο αυστηρού ελέγχου της εισόδου και εξόδου των πολιτών σε αυτές. Είναι σαφές ότι άλλοι φορείς της Πολιτείας είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον της φύλαξης των Υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες.

»Σε ότι αφορά αυτό καθεαυτό το περιστατικό, είναι περιττό να αναφερθεί το περιεχόμενο της πλήρους συμπαράστασης της διοίκησης του δήμου προς τους εργαζόμενους που δέχθηκαν την επίθεση. Να αναφερθεί, ωστόσο, ότι ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από τον οποίο αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου, παραπέμποντάς τον σε τακτική δικάσιμο.

»Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, παρ’ όλο που υπήρχε σε εξέλιξη κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό, ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα ΚΕΠ επικοινώνησαν άμεσα με την εργαζόμενη εκφράζοντάς της την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης, ενώ κινητοποίησαν, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τους, το Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών και το ‘‘100’’ για τη σύλληψη του δράστη. Επίσης, με εντολή του δημάρχου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος συνόδευσε σήμερα το πρωί την εργαζόμενη στις αρμόδιες ιατρικές Υπηρεσίες του δήμου μας για τη στήριξή της, και αφού της χορηγήθηκε η απαιτούμενη άδεια τη συνόδευσε στην κατοικία της.

»Άλλωστε, είναι γνωστό τοις πάσι ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου είναι στη διάθεση των εργαζομένων και των πολιτών με μια σειρά επιστημονικών στελεχών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, κ.ά., κάτι που είναι αναγνωρισμένο πανελληνίως.

»Ωστόσο, από το προεδρείο του Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων θα περίμενε κανείς περισσότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα γιατί τέτοια θέματα δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούνται για άλλες σκοπιμότητες. Εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι δεν θίγονται στην ανακοίνωση θέματα αστυνόμευσης, τα οποία η διοίκηση του δήμου, και ειδικά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, διεκδικεί εδώ και χρόνια από την Πολιτεία με τεράστια ευθύνη και αγωνιστικότητα. Και παρά τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις της πρώην και νυν πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για τοποθέτηση δεκάδων αστυνομικών στο Α.Τ. και στο Τ.Α. Νεάπολης-Συκεών, καμία ενίσχυση δεν υπήρξε μέχρι στιγμής με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν αποδεκατισμένα και να μην μπορούν ούτε στοιχειωδώς να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

»Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων δεν είδαμε και δεν ακούσαμε ποτέ το προεδρείο του Σωματείου των εργαζομένων να συνδράμει στον αγώνα του δήμου για περισσότερη ασφάλεια. 

»Ίσως κάποιος από τους συντάκτες της ανακοίνωσης θα πρέπει να εξηγήσει προς όλους τι εννοούν όταν μιλούν για την ανάγκη φύλαξης των εργαζομένων. Έτσι, είναι απορίας άξιο γιατί το προεδρείο του Σωματείου προχώρησε σε τέτοια προβοκατόρικη ανακοίνωση σε βάρος της διοίκησης του δήμου. Η συντάκτρια ή ο συντάκτης του κειμένου σίγουρα θα ξέρει τη σκοπιμότητα την οποία υπηρετεί».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();