πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Οριστικό τέλος στο "χτύπημα" της κάρτας στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Φορείς του Δημοσίου, ΟΤΑ α' και β' βαθμού και ΝΠΔΔ.

Εγκατάσταση ηλεκτρονικών - ψηφιακών μηχανισμών σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες

Οριστικό τέλος στο χτύπημα της κάρτας στις απλές συσκευές χρονοσήμανσης και τα σχετικά βιβλία στα οποία υπογράφουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους. Ο έλεγχος τήρησης του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων στο σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών, θα διενεργείται σύντομο με ηλεκτρονικούς - ψηφιακούς μηχανισμούς σήμανσης.
Το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να διασφαλιστεί ο αποτελεσματικός έλεγχος τήρησης του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων ζητά από τους φορείς του Δημοσίου (δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ α' και β' βαθμού και ΝΠΔΔ), την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού-ψηφιακού μηχανισμού.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το υπουργείο με εγκύκλιο διασαφηνίζει την ανάγκη να υπάρξει ενιαίο σύστημα ελέγχου και συνολική καταγραφή και αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, συγκέντρωσης και αποστολής όλων των στοιχείων -σχετικά με την τήρηση του ωραρίου- στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα υπάρχει ανομοιομορφία ανάμεσα στους φορείς του δημοσίου, καθώς άλλοι διαθέτουν τον ηλεκτρονικό-ψηφιακό μηχανισμό, άλλοι τα ρολόγια και ορισμένοι φορείς διατηρούν τα βιβλία.

ΕΔΩ η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();