πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Συνδέθηκαν τα Δημοτολόγια με το ermis.gr για όλα τα πιστοποιητικά δημοτών

Συνδέθηκαν τα Δημοτολόγια με την Κεντρική Διαδικτυακή Πύλη της δημόσιας διοίκησης, «Ερμής» και οι πολίτες – δημότες και επιχειρήσεις μπορούν πλέον να εκδίδουν πιστοποιητικά μέσω της διαδικτυακής πύλης «Ερμής» (http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/
Ο εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά και να υποβάλλει αίτημα για την έκδοση βεβαιώσεων, αδειών, πιστοποιητικών κ.ά. Υποβάλλει μέσω του «Ερμή» μια ηλεκτρονική αίτηση προς οποιοδήποτε ΚΕΠ της επιλογής του. Όταν το ΚΕΠ διεκπεραιώσει το αίτημά του, ο χρήστης μεταβαίνει στο συγκεκριμένο ΚΕΠ για να παραλάβει το τελικό έγγραφο.
Ομως έχει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης που παρέχονται από τον «Ερμή», και να λάβει on-line το αντίστοιχο παραγόμενο έγγραφο.

Για να αποκτήσει δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών αυτών, απαιτείται φυσική ταυτοποίηση τού πολίτη (μόνο μια φορά) σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Μεταξύ των υπηρεσιών με ηλεκτρονική διεκπεραίωση περιλαμβάνονται η χορήγηση βεβαιώσεων πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης του Εθνικού Δημοτολογίου, χορήγηση αντιγράφων ληξιαρχικών πράξης γέννησης, γάμου, θανάτου του Ειδικού Ληξιαρχείου, βεβαιώσεις από τον ΕΛΓΑ και αρκετές άλλες υπηρεσίες.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();