πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Πώς θα δηλώσετε τα αδήλωτα τετραγωνικά του ακινήτου σας στο Δήμο Χαλανδρίου

Η διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του Δήμου Χαλανδρίου ενημερώνει τους πολίτες ότι οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31 Μαρτίου 2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1 Ιανουαρίου2020.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων λοιπόν που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλανδρίου θα πρέπει να προσέλθουν έως τις 31 Μαρτίου 2020 στο Δημαρχείο (Αγίου Γεωργίου 30 & Αριστείδου)και συγκεκριμένα στο Τμήμα Εσόδων (1 ος  όροφος), από Δευτέρα έως Πέμπτη (08꞉00 -14꞉00), προκειμένου να καταθέσουν τη σχετική αίτηση με συνημμένα τα ακόλουθα:
Φωτοαντίγραφο συμβολαίου ιδιοκτησίας του ακινήτου & πρόσφατο Ε9.
Πρόσφατο λογαριασμό ρεύματος (σε περίπτωση ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου)
Φωτοαντίγραφο οριστικής υπαγωγής (σε περίπτωση που υπάρχει τακτοποίηση τετραγωνικών μέτρων).
Ποιες επιφάνειες ακινήτων υπάγονται στη ρύθμιση;
Η ρύθμιση αυτή ρητώς καλύπτει τις επιφάνειες των ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς , επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ για την υποβολή τους σε δημοτική φορολογία αλλά και τις επιφάνειες ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ.
Από ποιες κατηγορίες φόρων και τελών απαλλάσσει αναδρομικά η ρύθμιση αυτή;
Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει κάθε είδους φόρους , τέλη και εισφορές προς τους δήμους , ήτοι τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού , τέλος ακίνητης περιουσίας και δημοτικό φόρο.
Ποιος είναι ο δικαιούχος της ρύθμισης αυτής;
Κάθε ιδιοκτήτης κτίσματος ή οικοπέδου που δεν το έχει δηλώσει στον δήμο καθώς και κάθε ιδιοκτήτης που το έχει δηλώσει με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία ,αποθήκες, βοηθητικούς χώρους κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς και ακάλυπτους χώρους, τακτοποιημένα αυθαίρετα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν το Τμήμα Εσόδων στο τηλ.: 2132023855-857
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();