πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Πρόγραμμα επιχορήγησης τελεσίδικων υποχρεώσεων Δήμων - Η διαδικασία αναλυτικά

Τη διαδικασία επιχορήγησης των Δήμων, για την εξόφληση τελεσίδικων υποχρεώσεών τους (διαταγές πληρωμές και δικαστικές αποφάσεις), ορίζει απόφαση του Υπ. Εσωτερικών.
Η απόφαση αφορά αξιώσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως τη 16η Δεκεμβρίου 2019, από

  • εκτέλεση έργων,  
  • αξιώσεις συμμετεχόντων στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων στη φύλαξη σχολικών κτιρίων και
  • λήψη αναγκαστικών μέτρων από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ.
Το πρόγραμμα επιχορήγησης ολοκληρώνεται την 30η Σεπτεμβρίου 2020.

Η διαδικασία
- Ο ασκών χρέη Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου υποβάλλει αίτημα επιχορήγησης στη Διεύθυνση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής / Τμήμα Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, συνοδευόμενο από αναλυτική κατάσταση με τις διαταγές πληρωμής, τις δικαστικές αποφάσεις, καθώς και τις υποχρεώσεις προς την ΕΥΔΑΠ.
- Τα αιτήματα επιχορήγησης αποστέλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών ταχυδρομικά και ηλεκτρονικά, έως και την 30η Απριλίου 2020.
- Η Διεύθυνση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΥΠ.ΕΣ., κατόπιν αξιολόγησης των αιτημάτων των Δήμων, εκδίδει την απόφαση επιχορήγησής τους από τον Υπουργό Εσωτερικών.
- Με την έκδοση της εν λόγω απόφασης και την κοινοποίηση αυτής στους Δήμους, αυτοί εγγράφουν άμεσα με αναμόρφωση του προϋπολογισμού τους, το ποσό που θα λάβουν ως έκτακτη επιχορήγηση.
- Για την εξόφληση των οφειλών, οι επιχορηγούμενοι Δήμοι συμπληρώνουν κάθε φορά τον Πίνακα «Εντολή Εξόφλησης ..(δικαιούχου φορέα)..» και τον αποστέλλουν στη Διεύθυνση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής / Τμήμα Επιχορηγήσεων Τ.Α. του ΥΠ.ΕΣ: α) ταχυδρομικώς και β) ηλεκτρονικά σε μορφή excel. Ο εν λόγω Πίνακας επέχει θέση εντολής εξόφλησης.
- Η Διεύθυνση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής αφού ελέγξει τους πίνακες, εκδίδει χρηματική εντολή προς το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, το οποίο με τη σειρά του θα προχωρά στην πληρωμή του καθαρού ποσού προς τον τελικό δικαιούχο και στη μεταφορά του συνολικού ποσού των κρατήσεων και παρακρατήσεων προς τον επιχορηγούμενο Δήμο.
Οι Δήμοι υποχρεούνται στην άμεση απόδοση των προηγούμενων κρατήσεων και παρακρατήσεων.
Μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας εξόφλησης και με βάση το extrait του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων πραγματοποιείται η σχετική λογιστική τακτοποίηση.
Τέλος, επισημαίνεται ότι, κατά την ημέρα πληρωμής, οι τελικοί δικαιούχοι πρέπει να είναι φορολογικά, ασφαλιστικά και δημοτικά ενήμεροι.
Η πληρωμή γίνεται απευθείας από το ΤΠ&Δ.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ | Προβολή/κατέβασμα
https://www.epoli.gr/
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();