πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Τη μονιμοποίησή τους διεκδικούν συμβασιούχοι Καθαριότητας Δήμου

Τη μονιμοποίησή τους διεκδικούν δικαστικά, συμβασιούχοι – «παρατασιούχοι» Καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου καλεί τον Δήμαρχο να στηρίξει τον δικαστικό αγώνα των εργαζομένων, ενώ, αύριο, θα πραγματοποιήσει και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του. 

Το αυτό, το Σωματείο ζητά και από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. 

Η επιστολή του Σωματείου
Προς το Δήμαρχο Βύρωνα και τις δημοτικές παρατάξεις.

Κοιν. Γ. Γραμματέα.

Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην υπηρεσία καθαριότητας, ενώ οι συμβάσεις τους έληξαν, παραμένουν στην εργασία με αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις - ασφαλιστικά μέτρα.

Πρόσφατα έξι από αυτούς σταμάτησαν και αποχώρισαν από την εργασία τους στις 14 Ιανουαρίου 2020, μετά από αρνητική δικαστική απόφαση - ασφαλιστικά μέτρα.

Στις 4 και 6 Φεβρουαρίου 2020 γίνεται η οριστική δικαστική αγωγή των εργαζομένων αυτών. Θα εκδικαστεί το αίτημα τους να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε Αορίστου χρόνου στο Δήμο, γιατί πάνω από 3,5 χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει επανειλημμένα συζήτηση την παραμονή όλων αυτών των εργαζομένων στην εργασία τους και έχει πάρει απόφαση το 2018 ότι θα υποστηρίξει και στα δικαστήρια την μετατροπή των συμβάσεων σε Αόριστου χρόνου.

Καλούμε την δημοτική αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να στηρίξουν έμπρακτα το αίτημα αυτό.

Η απόλυση των εργαζομένων αυτών, εκτός τα προβλήματα βιοπορισμού που θα δημιουργήσει στις οικογένειες τους, θα δημιουργήσε και προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, αφού οι εργαζόμενοι με την 3Κ δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στις 10.30 π.μ θα πραγματοποιήσουμε παράσταση στο Δήμαρχο, ζητώντας του να υποστηρίξει στα δικαστήρια το αίτημα για την παραμονή τους στην εργασία και τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Ζητάμε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος 

Παναγιωτόπουλος Χρήστος

Η Γραμματέας

Μπίκα Πελαγία

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();