πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Αναβολή ΡΕΚΟΡ και παραμονή για συμβασιούχους Δήμων

Αναβολών συνέχεια για «παρατασιούχους» καθαριότητας δύο Δήμων, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται υπό καθεστώς προσωρινών μέτρων επί δυόμιση χρόνια, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του epoli.gr.
Ειδικότερα, χθες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ανέβαλε για ένατη (!!!) φορά δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχων που εργάζονται στον τομέα καθαριότητας στον Δήμο Αθηναίων και σε Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Καλλιθέας, με τις οποίες αυτοί ζητούν να συνεχίσουν να απασχολούνται προσωρινά από τους φορείς αυτούς μέχρι τη συζήτηση αγωγών που έχουν καταθέσει και με τις οποίες ζητούν την αναγνώριση των εργασιακών τους σχέσεων ως ΙΔΑΧ.

Παράλληλα με την αναβολή, το δικαστήριο διατήρησε σε ισχύ τις προσωρινές διαταγές που αυτοί έχουν εξασφαλίσει. Με τον τρόπο αυτό η συνέχιση της απασχόλησής τους είναι σίγουρη τουλάχιστον έως τον Απρίλιο του 2020.
Ο δικηγόρος των παρατασιούχων κ. Λάμπρος Ντουματσάς δήλωσε στο epoli.gr:
«Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να αναβάλει την συζήτηση των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων και του ΝΠΔΔ του Δήμου Καλλιθέας και να διατηρήσει τις χορηγηθείσες προσωρινές διαταγές δείχνει αυτό που έχουμε πει πολλές φορές, δηλαδή πόσο άδικος υπήρξε ο αποκλεισμός από την συνέχιση της εργασίας στην καθαριότητα των δήμων, ανθρώπων που είχαν εργαστεί επί πολλά χρόνια με διαρκείς παρατάσεις των συμβάσεών τους.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προκήρυξης 3Κ/2018 ο μόνος δρόμος που μένει σε αυτούς τους ανθρώπους για να διεκδικήσουν ένα μόνιμο και αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον στους δήμους για τους οποίους έχουν εργαστεί επί χρόνια είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Η ευνοϊκή προσέγγιση πολλών δικαστών στο μέγα αυτό κοινωνικό πρόβλημα, που φαίνεται από τον μεγάλο αριθμό των αναβολών που δίνονται, σε συνδυασμό με την πρόσφατη διάταξη που πρόβλεψε και πάλι την δυνατότητα των δήμων να παραιτούνται ή να μην ασκούν εφέσεις κατά των εργαζομένων που επιδιώκουν την αναγνώριση της εργασιακής τους σχέσης ως ΙΔΑΧ δείχνει ότι τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία για την διεκδίκηση της μονιμοποίησής τους διά της δικαστικής οδού.» 
* Δικηγορικό Γραφείο «Λάμπρος Σ. Ντουματσάς & Συνεργάτες», Πανεπιστημίου 42, 106 79 Αθήνα, Τηλ. 210 3631640, 210 3641468
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();