πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Δημοτικοί υπάλληλοι Αρτέμιδος :Στάση Εργασίας την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 έως 11 το πρωί


Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος για την προκήρυξη Στάσης Εργασίας την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, από την έναρξη του πρωινού ωραρίου μέχρι τις 11:00 το πρωί, με αφορμή τις επιθέσεις Πολιτών εναντίον υπαλλήλων του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος.

Η ανακοίνωση αναφέρει 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, με αφορμή τα δεκάδες περιστατικά επιθέσεων Πολιτών εναντίον εργαζομένων στο Δήμο μας, αποφάσισε ομόφωνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας να προκηρύξει:

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 από την έναρξη του πρωινού ωραρίου έως τις 11:00 π.μ. για όλα τα Μέλη του

Οι απειλές, οι ύβρεις και οι χειροδικίες εναντίον εργαζομένων από Πολίτες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Φραστικές επιθέσεις με ακατανόμαστες εκφράσεις, προπηλακισμοί, απειλές, ακόμη και εναντίον της ζωή τους, βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος.

Μερικά από τα περιστατικά, όπως αυτό στο γραφείο της Δημοτικής Αστυνομίας, στο Κ.Ε.Π. Αρτέμιδος, στο Β΄ Κ.Α.Π.Η. Αρτέμιδος,στις Οικονομικές Υπηρεσίες και μόλις σήμερα, στο γραφείο της Υπηρεσίας Ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδος, όπου η υπάλληλος δέχθηκε επίθεση με χυδαίες εκφράσεις και απειλές από Πολίτη ενώ ταυτόχρονα διέλυσε κυριολεκτικά τον εξοπλισμό του γραφείου της, αποδεικνύουν περίτρανα την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις Δημοτικές Υπηρεσίες.

Εργαζόμενοι ανυπεράσπιστοι, εκτεθειμένοι καθημερινά σε κίνδυνο ακόμη και για την σωματική τους ακεραιότητα, προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο που έχουν στη διάθεσή τους να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό καλύτερα τους Πολίτες. Η ήδη υπάρχουσα μεγάλη έλλειψη Διοικητικού προσωπικού, η αποχώρηση επιπλέον Διοικητικών Υπαλλήλων μέσω τους Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και του τρόπου που αυτό εφαρμόζεται, θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη ή και αδύνατη την άμεση εξυπηρέτηση του Πολίτη.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, υπεύθυνοι για τα προβλήματα που δημιουργούνται στους Πολίτες με αποτέλεσμα να προκαλούνται τέτοιες συμπεριφορές και να δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις, δεν είναι οι εργαζόμενοι. Είναι κυρίως ο τρόπος που λειτουργεί ή προσπαθεί να λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο «Φτωχός συγγενής» του Δημόσιου Τομέα με εκατοντάδες αρμοδιότητες χωρίς την ύπαρξη απαραίτητου προσωπικού και υλικοτεχνικών μέσων, χωρίς χρηματοδότηση αλλά κυρίως χωρίς οργάνωση, χωρίς κατευθύνσεις και προγραμματισμό.

Τα ίδια ισχύουν και στο Δήμο μας, μόνο που στη δική μας περίπτωση και ιδιαίτερα στις Υπηρεσίες της Δημοτικής ενότητας Αρτέμιδος, η απουσία κατάλληλων χώρων υποδοχής των Πολιτών, η απουσία εκπροσώπων της Διοίκησης και η απουσία οργανωμένων τμημάτων με όλες τις αρμοδιότητες του Δήμου που θα μπορούν να δώσουν απαντήσεις και λύσεις, εντείνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

Ο «τυπικός» απλός ρόλος του «ενδιάμεσου» που έχουν οι ελάχιστοι εργαζόμενοι στην Αρτέμιδα, μεταξύ των Πολιτών και των Υπηρεσιών στο κεντρικό Δημαρχείο Σπάτων, εξοργίζει τους Πολίτες οι οποίοι αναγκάζονται, για μια απλή υπόθεσή τους, να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα με επιπλέον επιβάρυνσή τους τόσο σε χρόνο όσο και σε και χρήμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος καταγγέλλει και καταδικάζει τέτοιου είδους βίαιες επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων με όποια μορφή και τρόπο αυτές εκφράζονται.

Η προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων που κάνουν απλά τη δουλειά τους είναι απαράδεκτη, παράλογη, παράνομη και δεν θα περάσει.
Καλεί την Δημοτική Αρχή να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες και μέτρα για την οχύρωση και υπεράσπιση των εργαζομένων την ώρα της εργασίας τους και όχι να παραμένει απλός παρατηρητής των γεγονότων.

Η εξάλειψη τέτοιων συμπεριφορών χρήζει άμεσης αντιμετώπισης πριν καταλήξουν σε τραγικότερα αποτελέσματα.
Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, δείχνοντας την αγανάκτησή τους και τον αποτροπιασμό τους σε τέτοιες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος 
Νίκος Κρέτσης
Ο Γεν. Γραμματέας
 Πέτρος Σταρράς
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();