πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, μιλά για την επιλογή της δημόσιας αποκομιδής των απορριμμάτων σε όλο τον Δήμο Ξηρομέρου (ηχητικό).

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης παίρνει τον λόγο και εξηγεί ποιο είναι το σχέδιο της νέας δημοτικής αρχής για την δημόσια αποκομιδή των απορριμμάτων για όλο τον Δήμο Ξηρομέρου (μέχρι τώρα στην Δ.Ε. Αστακού την έκανε ιδιώτης)......

Ανέφερε λοιπόν:
233.000 € ζήταγε ο ιδιώτης για την αποκομιδή μόνο στην Δ.Ε. Αστακού, δηλαδή 19.400 € τον μήνα. Με πρόχειρους υπολογισμούς, σήμερα η αποκομιδή στην Δ.Ε. Αστακού γίνεται με 5 εργάτες με μικτό μισθό 1.200 €/μήνα, άρα σύνολο 6.000 € και περί τα 3.000 € - 4.000 € καύσιμα. Στοιχίζει λοιπόν τα μισά με μία πρόχειρη οικονομοτεχνική μελέτη, δηλαδή οικονομικό όφελος για τον Δήμο Ξηρομέρου στο 50%.
Για τον Μύτικα που δεν βρωμάει, αλλά βρωμούσε. Ο Μύτικας ήταν βρώμικος και κάποιοι παραπλανούν λέγοντας ότι υπήρχε κάτι που ήταν σωστό και ήρθαμε εμείς και δημιουργήσαμε το πρόβλημα. Εμείς παραλάβαμε τον Μύτικα βρώμικο όπως και όλη την Δ.Ε Αλυζίας. Πως λειτουργούσε το απορριμματοφόρο στον Μύτικα και πως μαζεύονταν τα σκουπίδια.
Υπήρχε απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας, ορατός κίνδυνος να καταργηθεί και να οδηγηθούμε νομοτελειακά ώστε να τα δώσουμε όλα σε ιδιώτες. Το κεντρικό κράτος σου δίνει την ευκαιρία να στήσεις μία σωστή υπηρεσία καθαριότητας για δημόσια αποκομιδή και αυτό θα πράξει η νέα δημοτική αρχή.
Για τα δημοτικά τέλη στα ανταποδοτικά και τα χρέη. Ποιοι άφησαν χρέος 550.000 € στην ΔΕΗ και 110.000 € στο ΦΟΔΣΑ Παλαίρου είναι γνωστό. Κάποιοι λοιπόν να μην παραπλανούν και να μην κάνουν πολιτική με τα ανταποδοτικά τέλη, γιατί έχουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την κατάσταση που παραλάβαμε.
Ακούστε το σχετικό ηχητικό, από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020.
mytikaspress

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();