πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ένταξη δημοσίων υπαλλήλων στο σύστημα της ΑΠΔ (εγκύκλιος)

Σε εγκύκλιό του ο ΕΦΚΑ, αναλύει το θέμα της «Υπαγωγής των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) ενώ ορίζονται και τα της απεικόνισης της ασφάλισής τους στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ), κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4387/2016, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του Ν.4670/2020».

Όπως είχε επισημάνει το υπουργείο Εργασίας, η ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο  ψηφιακό περιβάλλον της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης ήταν μία «συμβατική υποχρέωση του κράτους», που είχε μείνει ανεκπλήρωτη για πολλά χρόνια.
Η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) είναι η δήλωση η οποία υποβάλλεται από τον εργοδότη και περιλαμβάνει πληροφορίες ή στοιχεία που αφορούν το χρόνο απασχόλησης κάθε ασφαλιζομένου, την αμοιβή, τους κλάδους ασφάλισης, καθώς και το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών.
Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με το υπουργείο, θα γίνεται στο εξής η απόδοση των εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων με απόλυτα σωστό και διαφανή τρόπο και θα τακτοποιηθεί πλήρως, για πρώτη φορά, όλος ο ασφαλιστικός χρόνος των δημοσίων υπαλλήλων με σημαντικά οφέλη για το σύστημα καταγραφής και απονομής των συνταξιοδοτικών παροχών τους.
Σχετικά με το ανωτέρω θέμα, το. υπ. Εργασίας (ΕΦΚΑ) κοινοποιεί τις διατάξεις του Ν.4387/2016 και παρέχει οδηγίες για την εφαρμογή τους.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();