πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Όλα τα έκτακτα μέτρα του Δήμου Χαλανδρίου για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό

Ο Δήμος Χαλανδρίου με αίσθημα ευθύνης ανακοίνωσε από την προηγούμενη ήδη εβδομάδα -και πριν από την απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων- σειρά έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση της διάδοσης του κορονοϊού, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν σε επαγρύπνηση για τη λήψη και επιπρόσθετων μέτρων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη ληφθεί τα παρακάτω μέτρα:

 • Περιορισμός των ωρών εισόδου του κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου
Από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 έως 31 Μαρτίου 2020 αλλάζουν οι ώρες εισόδου του κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου, για την προστασία της υγείας των δημοτών αλλά και των εργαζομένων.
Ειδικότερα από Δευτέρα 16/03/2020 έως και 31/03/2020, η είσοδος για το κοινό στις υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου -εκτός των ΚΕΠ- θα πραγματοποιείται αυστηρά από Δευτέρα έως Πέμπτη και ώρες 09:00 π.μ. έως 12:00 π.μ.
Συστήνεται δε η εξυπηρέτηση του κοινού, από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπου είναι δυνατόν να γίνεται  και με την χρήση ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου για την υποβολή αιτήσεων και την παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών.
Οι πολίτες που ανησυχούν για την υποβολή δήλωσης των τ.μ. των ακινήτων τους ενημερώνονται ότι παρατείνεται (ΦΕΚ 55-11/03/2020), άρ.10 παρ.4, η προθεσμία υποβολής αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης τ.μ. των ακινήτων, μέχρι 30 Ιουνίου 2020.
 • Σφράγιση παιδικών χαρών
Σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία των πολιτών από τη διάδοση του κορονοϊού, ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 12 Μαρτίου σε ένα ακόμα προληπτικό μέτρο, σφραγίζοντας όλες τις παιδικές χαρές.
H απόφαση να σφραγιστούν οι παιδικές χαρές από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίες κλήθηκε επιβεβλημένη δεδομένου ότι συνεχιζόταν τις τελευταίες μέρες η αθρόα προσέλευση σ’ αυτές γονιών, παιδιών και ηλικιωμένων, παρά το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, των αθλητικών χώρων και των βιβλιοθηκών του Δήμου.
 • Αλλαγή ωραρίου λειτουργίας των ΚΕΠ
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της μετάδοσης του COVID-19 (κορονοϊός), η Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου Χαλανδρίου ανακοίνωσε την τροποποίηση του ωραρίου εξυπηρέτησης του κοινού, από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έως την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020.
Ειδικότερα το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:
Κεντρικό ΚΕΠΔευτέρα έως Παρασκευή  08:00 – 18:30 & Σάββατο  08:00 – 13:30
Παράρτημα ΚΕΠ στο σταθμό Μετρό ΧαλανδρίουΔευτέρα έως Παρασκευή  08:00 – 14:30
Παράρτημα ΚΕΠ στο Κάτω ΧαλάνδριΔευτέρα έως Παρασκευή  08:00 – 14:30         
 Η διεύθυνση ΚΕΠ ευχαριστεί τους πολίτες για την κατανόησή τους.
 •  Πρόσθετα  μέτρα στον τομέα της Καθαριότητας
Με απόφαση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου το προσωπικό καθαριότητας που μέχρι πρόσφατα απασχολούνταν στους Παιδικούς Σταθμούς, τα σχολεία και τις υπηρεσίες του Δήμου που έχουν κλείσει (κολυμβητήριο, ΚΑΠΗ, δημοτικές βιβλιοθήκες κλπ.) διατίθεται πλέον στην υπηρεσία Καθαριότητας για την ενίσχυση των εργασιών καθαριότητας στα δημοτικά κτίρια που παραμένουν σε λειτουργία.
 • Κλείσιμο αθλητικών χώρων και βιβλιοθηκών
Η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου ότι από την Πέμπτη 12 Μαρτίου και έως τα τέλη Μαρτίου 2020 θα παραμείνουν κλειστοί όλοι οι αθλητικοί χώροι του Δήμου (υπαίθριοι και κλειστοί).
Κανένα δημοτικό αθλητικό πρόγραμμα δεν εκτελείται, καμία εκχώρηση αθλητικής εγκατάστασης σε αθλητικό σύλλογο δεν γίνεται.
Παράλληλα από τη Διεύθυνση Πολιτισμού κατ’  εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 10/3/2020. Αριθ. 783) για τα έκτακτα μέτρα που αφορούν την ανακοπή της διασποράς του κορονοϊού, ανακοινώθηκε το κλείσιμο των δύο Δημοτικών Βιβλιοθηκών (Αετοπούλειο & Παιδική Βιβλιοθήκη) έως τις 31 Μαρτίου 2020.
 • Αναστολή όλων των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων
Της παραπάνω απόφασης είχε προηγηθεί –λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων- ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου για αναστολή όλων των δραστηριοτήτων (αθλητικών και πολιτιστικών) που λαμβάνουν χώρα στα δημοτικά κτίρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.
 Ειδικότερα αναστέλλονται έως τις 31 Μαρτίου 2020:
 • Όλες οι απογευματινές δραστηριότητες στις σχολικές μονάδες του Δήμου.
 • Όλα τα δημοτικά αθλητικά προγράμματα ανηλίκων και ενηλίκων.
 • Όλες οι δραστηριότητες της Διεύθυνσης Πολιτισμού, οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:
Εκδηλώσεις
Σεμινάρια
Παρουσιάσεις βιβλίων
Διαλέξεις
Καλλιτεχνικά – Εκπαιδευτικά εργαστήρια
Μαθήματα Χορού
Μαθήματα Μουσικής
Πρόβες δημοτικών χορωδιών
Και όλες οι σχετικές δραστηριότητες που γίνονται σε δημοτικά κτίρια.
 • Κλείσιμο ΚΑΠΗ
Υπενθυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου έχει ανασταλεί, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, για 4 εβδομάδες η λειτουργία των ΚΑΠΗ.
 • Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει την ενημέρωση και την πρόληψη
Ο Δήμος Χαλανδρίου με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του ενημερώνει τους πολίτες για όλα τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται στα όρια του Δήμου, αλλά και για τις ανακοινώσεις που εκδίδουν ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ο Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που έχει αναλάβει από την Τετάρτη 11 Μαρτίου τη διαχείριση της κρίσης αναφορικά με τον κορονοϊό.
Στη ιστοσελίδα του Δήμου έχει δημιουργηθεί ειδική ενότητα -στο πάνω μέρος της σελίδας- με τον τίτλο «Ανακοινώσεις νέων προληπτικών μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορονοϊό», όπου οι πολίτες μπορούν να βλέπουν τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος αλλά και το ενημερωτικό υλικό που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ και η ΓΓΠΠ.
Παράλληλα ειδικό ενημερωτικό υλικό και αφίσες έχουν αποσταλεί και αναρτηθεί σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου τόσο οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες που προσέρχονται στο Δήμο να λαμβάνουν τη βασική πληροφόρηση για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και αποτροπής της διάδοσής του, όπως αυτά δημοσιοποιούνται από τον ΕΟΔΥ, τον ΠΟΥ και την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου.
Ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί τους πολίτες να διατηρούν την ψυχραιμία τους, να ενημερώνονται, και με υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας να συμμορφώνονται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ, προστατεύοντας εαυτούς και αλλήλους.
«Τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό και η φροντίδα για τον συνάνθρωπο και τους πιο ευάλωτους αποτελούν ευθύνη όλων μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, αναφερόμενος στα έκτακτα μέτρα που κλήθηκε να λάβει τις τελευταίες μέρες ο Δήμος.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();