πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Τι αποφασίστηκε σε υπουργική σύσκεψη για άδειες γονέων σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

Ολοκληρώθηκε η υπουργική σύσκεψη για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και θέσεων εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που έγινε στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η χορήγηση αδείων στους εργαζόμενους επιβεβαιώνοντας πλήρως τα σχετικά ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκαν σήμερα και αφού εξέτασαν ενδελεχώς την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Οικονομία και στην κοινωνία, συμφώνησαν στα εξής:
1. Το Κράτος θα συνδράμει και θα στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και θέσεις εργασίας. Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικά μέτρα, επιπροσθέτως εκείνων που έχουν ανακοινωθεί για συγκεκριμένες περιοχές.
2. Θα διευκολυνθούν εργαζόμενοι στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Τετάρτη.
«Το σύνολο του παραγωγικού ιστού – Πολιτεία, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι – θα χρειαστεί να συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών και πρωτοφανών επιπτώσεων του κορονοϊού. Απαιτείται, απ’ όλους μας, ενότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Έρχονται άδειες δύο εβδομάδων και κατ’ οίκον εργασία
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ότι αφορά το δημόσιο θα υπάρξει εγκύκλιος του ΥΠΕΣ που θα καθορίζει διευκολύνσεις και την παροχή αδειών δύο εβδομάδων σε δημοσίους υπαλλήλους, γονείς μαθητών που μετά την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των σχολείων θα χρειαστεί να μένουν με τα παιδιά τους.
Σε ότι αφορά τον ιδιωτικό τομέα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κάθε γονέας εργαζόμενος θα λάβει ειδική άδεια έως και 15 μέρες από την εργασία του και ο μισθός τους θα καλυφθεί ισομερώς κατά το 1/3 από εργοδότη, κράτος και μέρος του επίδοματος αδείας των εργαζομένων.
Επίσης σύμφωνα πάντα με πληροφορίες πέρα από τις άδειες θα δοθεί δυνατότητα να υπάρξει κατ΄οίκον εργασία ή τηλεργασία για τους εργαζόμενους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, με τα ίδια ή μικρότερα ωράρια.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();