πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ιδιόκτητο δημαρχείο αποκτά το Χαλάνδρι – Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανέγερσή του

Θέμα ημερών είναι πλέον να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου δημαρχιακού μεγάρου, έκτασης περίπου 3.000 τ.μ., μετά τη σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χαλανδρίου και της αναδόχου εταιρείας. Το νέο δημαρχιακό μέγαρο θα αναγερθεί επί των οδών 25ης Μαρτίου και Βασιλέως Γεωργίου, στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου σήμερα λειτουργεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.

Θα στεγάσει εκτός από τις ενοποιημένες υπηρεσίες του Δήμου, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, αίθουσα εκδηλώσεων, θέατρο χωρητικότητας 246 ατόμων, χώρους στάθμευσης άνω των 5.000 τ.μ. και επίσης καφέ-αναψυκτήριο.
Η αίθουσα εκδηλώσεων με τους χώρους εκθέσεων στο πατάρι της, θα καλύψει ανάγκες πολιτιστικών και ενημερωτικών  δραστηριοτήτων της πόλης (διαλέξεις, προβολές, εκθέσεις, μικρά θεατρικά κ.λπ.).
Σημειώνεται ότι οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων είναι ικανοί να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζόμενων και των επισκεπτών στο δημοτικό κατάστημα -ακόμα και στην περίπτωση των εκδηλώσεων- ώστε να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η περιοχή της κεντρικής πλατείας του Χαλανδρίου.
Το έργο ύψους €11.748.083,13 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 36 μηνών. Η σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα προβλέπει ότι το έργο θα πρέπει να παραδοθεί έως τις 10 Μαρτίου 2023.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Χαλανδρίου απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας που εργάστηκαν και συνέβαλαν στη επιτυχή εξέλιξη του έργου και επίσης στη μελετήτρια Θεώνη Ξάνθη και τον μελετητή Θεόδωρο Ανδρουλάκη,  οι οποίοι, όπως είπε, θα δουν έπειτα από μια 20ετή αναμονή τα σχέδια τους να υλοποιούνται.
Σημειώνεται ότι η πρώτη  μελέτη για την ανέγερση του δημοτικού καταστήματος έγινε το 1999, επί δημαρχίας Κώστα Παττακού, και επικαιροποιήθηκε το 2017-2018.
Τεράστια η εξοικονόμηση για το Δήμο
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα οραματικό έργο για το οποίο το Χαλάνδρι περίμενε 20 χρόνια. Η υπογραφή της σύμβασης ανοίγει το δρόμο για την υλοποίησή του έργου, το οποίο αναμένεται να καλύψει διαχρονικές ανάγκες του Δήμου. Η στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου σε ένα κτίριο θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των παρερχομένων υπηρεσιών στους πολίτες και η ύπαρξη ιδιόκτητου δημαρχείου θα εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους για τους δημότες, που έως τώρα καταβάλλονταν για τις εκμισθώσεις κτιρίων. Πρόκειται για ένα πόσο περίπου 320.000 ευρώ σε ετήσια βάση, το οποίο θα μπορεί στο μέλλον να διατεθεί για την αντιμετώπιση άλλων σημαντικών αναγκών της πόλης.
»Το νέο δημοτικό κατάστημα θα αποτελέσει τοπόσημο για το κεντρικό Χαλάνδρι, καθώς έχει σχεδιαστεί ως ένα πλήρως αρχιτεκτονημένο κτίριο, που θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα αυξήσει την ελκυστικότητά της και θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα στην πόλη», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.
Σημειώνεται ότι κατά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Χαλανδρίου απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας που εργάστηκαν και συνέβαλαν στη επιτυχή εξέλιξη του έργου και επίσης στη μελετήτρια Θεώνη Ξάνθη και τον μελετητή Θεόδωρο Ανδρουλάκη, οι οποίοι, όπως είπε, θα δουν έπειτα από μια 20ετή αναμονή τα σχέδια τους να υλοποιούνται.
Την ανάδοχο εταιρεία ERETBO S.A εκπροσώπησαν, κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο νόμιμος εκπρόσωπος της κ. Νικόλαος Ρομόσιος και η μηχανικός Αλέξάνδρα Ρομόσιου ενώ από την πλευρά του Δήμου παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη, η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Αθανασάτου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Διοικητικών Υπηρεσιών Σέργιος Γκάκας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος- Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Ευθυμίου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();