πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Δημόσιο -ΟΤΑ: Με αυτοσχέδια πλαστικά καλύμματα προστατεύονται οι εργαζόμενοι (φωτο)

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων της aftodioikisi.gr, για φόβο στα γκισέ αλλά και για την έλλειψη υαλοπινάκων στις θέσεις των εργαζομένων στα ΚΕΠ προκειμένου να προστατευτούν από τον κορωνοϊό, η ιστοσελίδα δημοσιεύει φωτο που έλαβε από αναγνώστη της για τον τρόπο με τον οποία επιχειρούν να προστατευτούν εργαζόμενοι σε τομέα έντασης εξυπηρέτησης των πολιτών, μεγάλου δήμου της περιφέρειας.
  Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι, αφοί είδαν και απόειδαν αυτοσχεδίασαν τοποθετώντας μπροστά τους πλαστικό κάλυμμα!

Όπως έγραφε πριν μερικές ημέρες η ιστοσελίδα, καταγγελίες όμως που έφτασαν στην aftodioikisi.gr, από εργαζόμενους σε δημαρχεία, λένε ότι «υπάρχει φόβος διότι καθημερινά δεν ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν» και ότι «συνεχώς είναι με ένα αντισηπτικό στο χέρι».
Πολλοί δήμαρχοι γνωρίζουν την κατάσταση αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά, πέρα από το να προμηθεύσουν με αντισηπτικά ή μέσα ατομικής προστασίας τις υπηρεσίες ή να εκπονήσουν «σχέδια έκτακτης ανάγκης», σε περίπτωση που χειροτερέψει η κατάσταση.
Στο Δ. Πατρέων πάλι, εφάρμοσαν μια άλλη τακτική: «…σε όσες υπηρεσίες εξυπηρετούν κοινό, θα υπάρχει υπάλληλος στην είσοδο που θα ρωτάει κάθε προσερχόμενο αν είναι εμπύρετος, ώστε να καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα εξυπηρετηθεί με ασφάλεια…!».
Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι η κυβέρνηση και το ΥΠΕΣ να δουν ξεχωριστά και πιο ουσιαστικά το θέμα, κατέληγε τότε η aftodioikisi.gr, αλλά φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποιοι μέτρο.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();