πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Δημήτρης Παπαστεργίου: “Έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων”

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, μετά την τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) της χώρας, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου.

Στην επιστολή του κ. Παπαστεργίου τονίζεται η επείγουσα ανάγκη για έκτακτη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, ώστε να αντέξουν οι Δήμοι και να ανταποκριθούν στη δύσκολη συγκυρία λόγω του κορωνοϊού.
ΚΕΔΕ και ΠΕΔ ζητούν να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων σε συνάρτηση με τις δόσεις των ΚΑΠ, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους και να μπορέσουν και το επόμενο διάστημα να στηρίζουν και να παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Αν οι Δήμοι δεν διαθέτουν επαρκή ρευστότητα εξαιτίας της μη είσπραξης ανταποδοτικών τελών δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία των κοινωνικών τους δομών και υπηρεσιών, αλλά και να παρέχουν βασικές υπηρεσίες όπως είναι η καθαριότητα και η ύδρευση.

Είναι μονόδρομος η έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων από το Κεντρικό Κράτος, αν θέλουμε να υπάρχει Αυτοδιοίκηση και την επόμενη μέρα, που θα έχει τελειώσει ο εφιάλτης που στοιχειώνει σήμερα όλο τον κόσμο κι ιδιαίτερα την Πατρίδα μας», τονίζει ο κ. Παπαστεργίου.

Η επιστολή ΕΔΩ

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();