πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Παιδικοί σταθμοί -ΕΕΤΑΑ σε aftodioikisi.gr: Έως μέσα Ιουνίου η πρόσκληση -180 € σε δημοσίους υπαλλήλους (βίντεο)

«Μέχρι τα μέσα Ιουνίου» αναμένεται να βγει η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αυτό προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο web tv του aftodioikisi.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπυρίδων Σπυρίδων. 
Προσθέτει, πάντως, ότι, λόγω του κορωνοϊού, «θα αναμένουμε μέχρι το Σεπτέμβρη πώς θα υλοποιηθεί… Φέτος για τους παιδικούς σταθμούς βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Δεν ξέρουμε τι θα επιβάλλουν οι υγειονομικοί περιορισμοί. Θα μπορεί για παράδειγμα η τάξη των 20 παιδιών να λειτουργήσει ή θα πρέπει να λειτουργήσει με δέκα; Άρα δημιουργείται εκ των πραγμάτων ένα πρόβλημα έλλειψης χώρων, που έτσι κι αλλιώς υπήρχε. Αλλά κι ας έχουμε τους χώρους, θα έχουμε θέμα κόστους. Διότι με το ίδιο προσωπικό που θα είχαμε για να απασχοληθεί για τα 20 παιδιά, τώρα θα απασχοληθεί μόνο για τα 10.  Άρα θέλουμε ένα κοστολόγιο αρκετά μεγαλύτερο…Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το συνολικό ποσό θα είναι το ίδιο με πέρυσι: Περίπου 280 εκατ», τονίζει ο κ. Σπυρίδων, υπενθυμίζοντας ότι το 2019 δόθηκαν voucher για 140 με 150.000 παιδιά αλλά φέτος μπορεί να είναι και τα μισά: «Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το αντιμετωπίσουμε. Θα υπάρχουν και γονείς που δεν θα στέλνουν τα παιδιά τους, ένεκα του φόβου που είναι διάχυτος. Πάντως θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να πάνε στους παιδικούς σταθμούς», προσθέτει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ.

Επιπλέον, ο κ. Σπυρίδων τονίζει ότι «φέτος έχει γίνει προσπάθεια και οι γυναίκες που είναι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν ένα voucher των 180 ευρώ, προκειμένου και τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων να μπορούν να πηγαίνουν στις δομές αυτές. Πρόκειται για 30 εκατ. που αφορούν 15.000 παιδιά. Όμως έχουμε το πρόβλημα των χώρων, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει και δημοσιονομικός χώρος, και γι’ αυτό δεν είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε για το θέμα αυτό. Πολύ σύντομα όμως θα έχουν μια απάντηση οι πολίτες, ώστε να γνωρίζουν. Πάντως, υπάρχει πολιτική πρόθεση να βρεθούν 30 εκατ. και τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων να έχουν αυτό το πλεονέκτημα που έχουν και τα άλλα παιδιά», υπογραμμίζει.
Αναφορικά με το «Βοήθεια στο Σπίτι» υποστηρίζει ότι: «Στις αρχές Απριλίου οι δήμοι και οι φορείς λαμβάνουν το 75% των συνολικών κονδυλίων για την μισθοδοσία και τα λειτουργικά έξοδα του Προγράμματος… Τα χρήματα αυτά δεν είχαν καθυστερήσει. Βέβαια μπορεί να υπήρχαν ορισμένοι δήμοι, έξι ή εφτά αν θυμάμαι καλά, που είχαν προβλήματα να πάρουν τα χρήματα. Για παράδειγμα δεν είχαν πληρώσει στα ταμεία τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να τις πληρώσουμε…Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στους περισσότερους δήμους έχει δοθεί η προκαταβολή του 75% για την τρέχουσα χρονιά», καταλήγει.
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();