πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Εργαζόμενοι δήμων -έκτακτο επίδομα: «Όχι» & επίσημα από την κυβέρνηση (έγγραφο)

«Όχι» και επίσημα μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, λέει η κυβέρνηση στο έκτακτο επίδομα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων. Την απάντηση αυτή έδωσε στην τομεάρχη Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Στην απάντηση του ο κ. Σκυλακάκης δηλώνει ότι «η κυβέρνηση τιμά την προσφορά τους» αλλά λόγοι δημοσιονομικοί δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση, αρχικά για «δώρο Πάσχα» για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας, ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ΠΟΠ-ΟΤΑ, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είτε να παραπέμπει είτε στο μέλλον είτε στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει προχωρήσει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, με την βουλευτή του ΚΙΝΑΛ να κάνει λόγο για «ντροπή».


Λιακούλη: «Η τιμή… τιμή δεν έχει! Ντροπή!

Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωσή της υπό τον τίτλο «Η τιμή… τιμή δεν έχει! Ντροπή!», η κ. Λιακούλη, τόνισε ότι: «Στις 2 Απριλίου κατέθεσα ερώτηση-υπόμνημα στο Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας άμεσα να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας και των αμαξοστασίων των δήμων της χώρας (ΟΤΑ), μέσω χορήγησης μηνιαίου επιδόματος έκτακτων συνθηκών ή και με άλλους τρόπους και για όσο χρόνο διατηρηθεί η πανδημία, αναγνωρίζοντας έτσι την ανεκτίμητη προσφορά τους.

Πρόκειται για τους Ανθρώπους, που από την ημέρα που η χώρα μπήκε στη δίνη της πανδημίας, με εντατικούς ρυθμούς, καθαρίζουν και απολυμαίνουν κτίρια, παιδικές χαρές, δημοτικούς και κοινόχρηστους χώρους.

Υδροφόρες και άλλα μηχανήματα, πλένουν καθημερινά με την χρήση απολυμαντικού, κεντρικούς δρόμους και κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο και στις συνοικίες των δήμων, ενώ έμφαση δίνεται στο πλύσιμο και τον ψεκασμό των κάδων απορριμμάτων.

Όλοι αυτοί, οι υπάλληλοι της καθαριότητας και των αμαξοστασίων των δήμων της χώρας, είναι οι αφανείς «Άνθρωποι της πρώτης γραμμής», που βρίσκονται στους δρόμους από τα μεσάνυχτα, κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και με υπερωρίες, για να διατηρήσουν καθαρές τις πόλεις, απολυμασμένους τους κοινόχρηστους χώρους και τους κάδους και προφυλάσσοντας συνολικά τη δημόσια υγεία, στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας.

Οι κλάδοι της «πρώτης γραμμής», είναι αυτοί που εκτίθενται περισσότερο από όλους μας στον κορωνοϊό.

Το καθήκον είναι γι’ αυτούς, υπέρτερο της υγείας τους και της ζωής τους.

Δυστυχώς, έλαβα χθες και δημοσιοποιώ την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών ότι το αίτημα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ και δεν μπορούν να ενισχύσουν αυτούς τους εργαζομένους για δημοσιονομικούς λόγους!

Την ίδια ώρα που τους επιστρατεύουν με προχθεσινή απόφασή τους, για την απολύμανση και καθαρισμό και όλων των δημοσίων χώρων, κάτι που ήδη προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις στον κλάδο των υπαλλήλων ΟΤΑ.

Βεβαίως, λένε, ότι αναγνωρίζουν τη μεγάλη δράση τους και τους …τιμούν!

Άλλωστε η αναφορά της «τιμής» είναι τζάμπα.

Μπορείς να την επικαλείσαι και να σου κοστίζει… τίποτε!

Ντροπή!», καταλήγει η κ. Λιακούλη.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();