πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του ιδιόκτητου δημαρχιακού μεγάρου

φωτο από: airetos.gr
Οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά στις 4 Μαΐου, επί των οδών 25ης Μαρτίου και Βασιλέως Γεωργίου, εκεί όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε ιδιωτικός χώρος στάθμευσης. 25 ολόκληρα χρόνια μετά την απόκτηση του οικοπέδου και 21 χρόνια μετά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που έγινε το 1999, με απόφαση του δημάρχου Κώστα Παττακού, ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του δημαρχιακού μεγάρου και του θεάτρου στην καρδιά της πόλης του Χαλανδρίου.

«Είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση για όσους από εμάς ζήσαμε την αγωνία για την αξιοποίηση των παλαιών σχεδίων, την επικαιροποίηση των μελετών, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, όσο και για όσους πριν από εμάς το ονειρεύτηκαν, αγόρασαν το οικόπεδο και έκαναν τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.
Το δημαρχιακό μέγαρο, έκτασης περίπου 3.000 τ.μ. θα στεγάσει εκτός από τις ενοποιημένες υπηρεσίες του Δήμου, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, αίθουσα εκδηλώσεων, θέατρο χωρητικότητας 246 ατόμων, χώρους στάθμευσης άνω των 5.000 τ.μ. και επίσης καφέ-αναψυκτήριο. Η αίθουσα εκδηλώσεων με τους χώρους εκθέσεων στο πατάρι της, θα καλύψει ανάγκες πολιτιστικών και ενημερωτικών  δραστηριοτήτων της πόλης (διαλέξεις, προβολές, εκθέσεις, μικρά θεατρικά κλπ.).
Σημειώνεται ότι οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων είναι ικανοί να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζόμενων και των επισκεπτών στο δημοτικό κατάστημα -ακόμα και στην περίπτωση των εκδηλώσεων- ώστε να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η περιοχή της κεντρικής πλατείας του Χαλανδρίου.
Το έργο ύψους €11.748.083,13 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 36 μηνών. Η σύμβαση που υπογράφηκε προβλέπει ότι το έργο θα πρέπει να παραδοθεί έως τις 10 Μαρτίου 2023.
Η στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου σε ένα κτίριο θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες και η ύπαρξη ιδιόκτητου δημαρχείου θα εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους για τους δημότες, που έως τώρα καταβάλλονταν για τις εκμισθώσεις κτιρίων. Πρόκειται για ένα πόσο περίπου 320.000 ευρώ σε ετήσια βάση, το οποίο θα μπορεί στο μέλλον να διατεθεί για την αντιμετώπιση άλλων σημαντικών αναγκών της πόλης.
Το νέο δημοτικό κατάστημα, σχεδιασμένο ως ένα πλήρως αρχιτεκτονημένο κτίριο, από τους αρχιτέκτονες Θ. Ξάνθη και Θ. Ανδρουλάκη, θα αποτελέσει τοπόσημο για το κεντρικό Χαλάνδρι, θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα αυξήσει την ελκυστικότητά της και θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα στην πόλη.
Δείτε ΕΔΩ σχετικό video που ανέβασε στο facebook ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();