πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Σύλλογος Εργαζομένων Νίκαιας - Ρέντη: "Επίθεση" στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - Α.Ι. ΡΕΝΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η παράταξη του κ. Τούντα και ο ίδιος προσωπικά παρουσίασαν μέσω ανακοίνωσης μια εικόνα "διάλυσης" των υπηρεσιών του δήμου.

Θα θεωρούσαμε ότι η θέση του κ. Τούντα , όπως εκφράστηκε για τις υπηρεσίες του δήμου, εντάσσεται στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης των παρατάξεων αν διαβάζαμε έστω και μία καλή κουβέντα για τους εργαζόμενους του δήμου , δεν διαπιστώσαμε όμως κάτι τέτοιο.
Την περίοδο που οι εργαζόμενοι στην καθαριοτήτα , στο πράσινο , στις κοινωνικές υπηρεσίες κλπ , εν μέσω πανδημίας ρίχτηκαν στην μάχη για να προστατεύσουν τους πολίτες απ τον φονικό ιό , αυτήν την περίοδο που ολόκληρη η κοινωνία έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια των εργαζομένων , αυτήν την περίοδο ο κ. Τούντας επέλεξε να αφήσει αιχμές για το έργο και την εργατικότητα των υπαλλήλων .

Σε διαφορετική περίπτωση θα το είχε υπογραμμίσει στην πολιτική του τοποθέτηση , δίχως να αφήνει αιχμές.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε τέτοιου είδους επιθέσεις από την συγκεκριμένη παράταξη και είχαμε προειδοποιήσει να είναι πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά το προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι του δήμου και στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί χυδαία από δημοτικές παρατάξεις στο πλαίσιο των δημοτικών αντιπαραθέσων , δεν είναι κάτι άγνωστο σε εμάς.

Όπως και στο παρελθόν , έτσι και τώρα , δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν αιρετό να αφήσει την παραμικρή αιχμή στους δημότες για την προσπάθεια των εργαζομένων.

Μιας και λοιπόν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά και πολιτικά για την κατάσταση των δήμων , θα υπενθιμίσουμε στον κ. Τούντα ότι για την κατάσταση στους ΟΤΑ ευθύνονται αποκλειστικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις , και κυρίως οι κυβερνήσεις τς ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , που διέλυσαν ότι είχε απομείνει στους δήμους.

Οι απολύσεις , η υποχρηματοδότηση των δήμων από την κεντρική εξουσία , η απαγόρευση των προσλήψεων , οι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ , δεν είναι ένα "αφήγημα" για να "λέμε" , είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι εδώ και δέκα χρόνια.

Την εποχή που οι εργαζόμενοι διαδήλωναν κατά των πολιτικών αυτών που εκφυλίζουν την αυτοδιοίκηση , κάποιοι άλλοι θεωρούσαν το μνημόνιο "ευλογία"...

Οι πρόσφατες προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες , έπειτα από κινητοποιήσεις του κλάδου (ΠΟΕ-ΟΤΑ), δεν έλυσαν το πρόβλημα.

Εκτός και αν θεωρεί ο κ. Τούντας ότι η λύση για την βελτίωση των παροχών που προσφέρουν οι υπηρεσίες ( και επιθυμούμε όλοι ), μπορεί να επιτευχθεί μέσα από το "αναπτυξιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη" , το άρθρο 178 , ή με ακραίες ιδιωτικοποιήσεις .

Απαιτούμε προσλήψεις προσωπικού από την κεντρική εξουσία με ανάλογη χρηματοδότηση , υπηρεσίες με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα , εκεί βρίσκεται η λύση!

Όσο για την προσπάθεια των συναδέλφων μας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου είμαστε υπερήφανοι, όχι τώρα εν μέσω πανδημίας , αλλά καθημερινά και θα το δηλώνουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();