πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Δημόσιο: Μάσκες, αποστάσεις & μέτρα υγιεινής -Τι (δεν) προβλέπεται για πρόστιμα (ΦΕΚ)

Και σε δημόσιες υπηρεσίες προβλέπεται να ισχύσουν μέτρα για αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, όπως:

α) υποχρεωτική χρήση μάσκας,

β) μέτρα τήρησης μέγιστης αναλογίας ατόμων ανά ορισμένη επιφάνεια και ελάχιστης απόστασης μεταξύ τους,

γ) μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας,

δ) ειδικοί κανόνες λειτουργίας.
Τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο τεσσαρακοστό τέταρτο της ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ρύθμιση: «Προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, είναι δυνατόν, να προβλέπονται (σ.σ. τα παραπάνω), με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και των κατά περίπτωση συναρμόδιων Υπουργών, που εκδίδεται μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, στο σύνολο ή σε μέρος της Επικράτειας, σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις ή και κατηγορίες αυτών, καθώς και σε οποιουσδήποτε άλλους, δημόσιους και ιδιωτικούς, χώρους συνάθροισης κοινού».

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια ΠΝΠ προβλέπονται πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα, ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν αυτά αφορούν και τους δημοσίους υπαλλήλους.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();