πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Δημόσιο: Πώς θα λειτουργεί από την Δευτέρα για δημοσίους υπαλλήλους, πολίτες [Εγκύκλιος]

Επανέναρξη λειτουργίας και των δημοτικών σχολείων, των βρεφονηπιακών σταθμών, των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων από την Δευτέρα 1η Ιουνίου και το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο, για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου. [Επισυνάπτεται]

Στα κυριότερα σημεία αυτής,

- Αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα, 1/6/2020, παύει η εκ περιτροπής εργασία και πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των υπαλλήλων στην Υπηρεσία θα ανέρχεται στο 100%.

- Στους υπαλλήλους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι υπάλληλοι που απουσιάζουν δικαιολογημένα:

α) με κάθε είδους άδεια βάσει των παγίων διατάξεων,

β) με κάθε είδους διευκόλυνση που έχει θεσπιστεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του COVID 19, ήτοι άδεια ειδικού σκοπού, ειδική άδεια απουσίας ομάδων αυξημένου κινδύνου κ.α.

- Η επαναφορά στο 100% της αυτοπρόσωπης παρουσίας των υπαλλήλων του Δημοσίου θα πραγματοποιηθεί, με τήρηση, ιδίως, της αποστάσεως τουλάχιστον 1,5 μέτρου, μεταξύ των εργαζομένων.

- Είναι επιτρεπτή, όπου απαιτείται, η διατήρηση του καταμερισμού της προσέλευσης των υπαλλήλων σε τρία διακριτά ωράρια προσέλευσης (7.00, 8.00 και 9.00 π.μ.).

- Το εξυπηρετούμενο κοινό – οι πολίτες θα προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού).

- Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου συνεχίζουν να δικαιούνται την ειδική άδεια απουσίας.

- Οι γονείς που δικαιούνται την άδεια ειδικού σκοπού συνεχίζουν να κάνουν χρήση της άδειας αυτής αποκλειστικά για τις ημέρες εκείνες, για τις οποίες προκύπτει η ανάγκη φροντίδας των τέκνων συνεπεία του ειδικού προγράμματος λειτουργίας των εν λόγω μονάδων.

- Η άδεια ειδικού σκοπού επεκτάθηκε ως δικαίωμα και σε γονείς τέκνων που δεν φοιτούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Για αυτήν την κατηγορία γονέων προβλέπεται ότι, χορηγείται κατ’ αρχάς η διευκόλυνση της παροχής εργασίας με μειωμένο ωράριο εργασίας μέχρι και 25% ημερησίως.

- Παρατείνεται η αναστολή για την υποβολή αιτήσεων ή διοικητικής προσφυγής ενώπιον της διοικήσεως έως 12.6.2020.


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();