πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Επίθεση πολιτών κατά δημοτικής υπαλλήλου: «Σε έχω βάλει στο μάτι»

Απειλές και φραστική επίθεση από δύο πολίτες κατά δημοτικής υπαλλήλου του δήμου Πύργου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως και η ΠΟΕ-ΟΤΑ «στις 26 Μαΐου 2020, δύο (2) πολίτες εισήλθαν στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, παραβιάζοντας τις σχετικές διατάξεις των μέτρων του Υπουργείου Εσωτερικών προς αποφυγή διάδοσης του Covid-19 και αγνοώντας τις ενστάσεις και τις αντιδράσεις του υπαλλήλου που ήταν στην είσοδο κατευθύνθηκαν στο γραφείο της αρμόδιας υπαλλήλου με απειλητικές διαθέσεις. Της επιτέθηκαν λεκτικά με φράσεις «σε έχω βάλει στο μάτι», «θα με βρεις μπροστά σου», «θα τα πούμε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προβούν και σε ενέργειες με στόχο την πρόκληση σωματικής βλάβης βάρος της, με απώτερο στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό της συναδέλφου για να υποκύψει σε παράνομες πράξεις και να αποσπάσουν χρήματα του Δημοσίου συγγενικά τους πρόσωπα για τα οποία δεν είχαν κριθεί δικαιούχοι βάσει των σχετικών διατάξεων».

Καταγγελία Συλλόγου Εργαζομένων

Σχετική καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων έγινε προς το δήμαρχο Πύργου και τα μέλη της δημοτικής αρχής, την οποία κοινοποίησε στον Εισαγγελέα Πύργου, την Αστυνομική Δ/νση Ηλείας και την ΠΟΕ ΟΤΑ.

Όπως τονίζεται στην καταγγελία οι εργαζόμενοι «θα πράξουν τα δέοντα δυναμικά και όσα ο νόμος ορίζει καθώς απώτερος στόχος των δραστών ήταν ο εκφοβισμός της εργαζομένης προκειμένου να υποκύψει και να προβεί σε παράνομες πράξεις έτσι ώστε να αποσπάσουν χρήματα του δημοσίου συγγενικά τους πρόσωπα για τα οποία δεν είχαν κριθεί δικαιούχοι βάσει των σχετικών διατάξεων. Επειδή είναι η πέμπτη φορά που στην συγκεκριμένη υπηρεσία γίνονται τέτοιου είδους συμπεριφορές και από συγκεκριμένα άτομα.

-Απαιτούμε να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πύργου, που θα καταδικάζει τις παντός τύπου προσβλητικές επιθέσεις που δέχονται οι υπάλληλοι κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, οι οποίοι ασκώντας τα υπαλληλικά τους καθήκοντα γίνονται εξιλαστήρια θύματα της ανευθυνότητας της έλλειψης σεβασμού και κοινωνικής παιδείας τρίτων.

-Ζητάμε από την Ομοσπονδία μας (ΠΟΕ – ΟΤΑ), να στηρίξει την 3ωρη στάση εργασίας που προκηρύσσουμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην συνάδελφό μας την Δευτέρα 01-06-2020 από ώρα 09:00 – 12:00.

Ζητάμε από όλους την συμπαράστασή σας, την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας και την προστασία τους από επιθέσεις βίας που δέχονται από πολίτες καθημερινά με κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια.

Πιστεύουμε ότι και η δικαιοσύνη θα επιληφθεί άμεσα και θα πράξει το χρέος της».

Οι εργαζόμενοι ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται, ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φιμώνονται και το κυριότερο δεν φοβούνται!!!», τονίζεται στην καταγγελία -ανακοίνωση.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταδικάζει την βίαιη και απρόκλητη συμπεριφορά πολιτών

Σε ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει και καταδικάζει την βίαιη και απρόκλητη συμπεριφορά πολιτών σε βάρος συναδέλφου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Πύργου και καλεί τον Δήμαρχο Πύργου να επιληφθεί της υποθέσεως και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τους υπαλλήλους του. «Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τονίζει ότι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε απειλούνται, ούτε τρομοκρατούνται και ούτε φιμώνονται. Θα συνεχίσουν να ασκούν τις υπηρεσίες και τα καθήκοντα τους με βάση τις ανάγκες των πολιτών. Καταγγέλλει το περιστατικό και εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση και στήριξη της στους υπαλλήλους του Δήμου Πύργου. Στηρίζει επίσης τη Στάση Εργασίας που αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως για την ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι και καλεί τον Δήμαρχο Πύργου να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου οι υπάλληλοι να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντα τους και όχι να ζουν υπό το καθεστώς της τρομοκρατίας και να είναι έρμαιο στις διαθέσεις οποιουδήποτε που θεωρεί ότι θίγεται», καταλήγει η ανακοίνωση.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();