πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Δημόσιο: Έρχεται ρύθμιση για μόνιμη τηλεργασία -Γιατί ανησυχούν οι εργαζόμενοι

Το σχέδιο για το ποιους δημοσίους υπαλλήλους θα αφορά η μόνιμη τηλεργασία στο Δημόσιο προετοιμάζει η κυβέρνηση, προκειμένου το επόμενο διάστημα να φέρει σχετική ρύθμιση στη Βουλή. Η συγκεκριμένη μέθοδος εργασίας θα αφορά υπαλλήλους που δεν έχουν επαφή με το κοινό όπως αυτούς που εργάζονται σε διοικητικές, οικονομικές και υπηρεσίες πληροφορικής και εφαρμόζεται κάποιες μέρες του έτους.
Σχετική προαναγγελία είχε κάνει την Τετάρτη ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, τονίζοντας ότι «αποδείχθηκε αποτελεσματική» και πως θα «θεσμοθετηθεί μόνιμα το αμέσως επόμενο διάστημα”, κυρίως για τους δημοσίους υπαλλήλους που ασκούν διοικητικά καθήκοντα, για κάποιες μέρες του έτους και με δικλείδες ασφαλείας».

Πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι σε επόμενη φάση με τους μισθούς αλλά και το ωράριο των υπαλλήλων που εργάζονται με τηλεργασία από το σπίτι τους. Κι αυτό γιατί αφενός:

-Κερδίζουν χρόνο με το να μην προσέρχονται στον τόπο εργασίας τους.

-Έχουν λιγότερα έξοδα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την επιστροφή στην εργασία για το 70% των δημοσίων υπαλλήλων την Δευτέρα 11 Μαΐου προανήγγειλε μιλώντας στο kontra, o υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως είπε, θα υπογράψει σχετική εγκύκλιο σήμερα και «η επιστροφή θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχει υποδείξει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων».

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();