πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Εργαζόμενοι δήμων -επίδομα: Επανέρχεται η συζήτηση -Τι ειπώθηκε από ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το αίτημα για επίδομα στους εργαζόμενους στους δήμους επανέφεραν κατά τη συμμετοχή τους στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με την ΚΕΔΕ, εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Βασίλης Πετρόπουλος τόνισε ότι «όχι μόνο δεν θα γίνουν δεκτά σενάρια για μειώσεις μισθών αλλά θα πρέπει να υπάρξει επιβράβευση της συνεισφοράς σε αυτή την διαδικασία» των εργαζόμενων στην αυτοδιοίκηση.
Μάλιστα, ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ να αφενός να πάρουν θέση σχετικά με τα σενάρια μείωσης μισθών και αφετέρου να συνδράμουν ώστε και οι εργαζόμενοι στους δήμους να πάρουν αυτό που πήραν άλλοι συνάδελφοί τους στο Δημόσιο.
Παράλληλα ο κ. Πετρόπουλος με αφορμή και την τροπολογία του ΥΠΕΣ που δίνει την δυνατότητα σε ιδιώτες που αναλαμβάνουν την αποκομιδή των απορριμμάτων, να χρησιμοποιούν εξοπλισμό δήμων για να προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, τόνισε ότι: «Ένα σημαντικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε μία σειρά από δήμους είναι αυτό με τις ιδιωτικοποιήσεις. Ήταν στραβό το κλήμα ήρθαν και οι ΠΝΠ.  Πολλοί δήμαρχοι έχουν προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις., Θα είμαστε απέναντι», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Παπαστεργίου: Το παλεύουμε για το επίδομα
Σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δίνεται περιουσία των δήμων χωρίς όρους και προϋποθέσεις», προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο να γίνει. Έφερε, δε, ως παράδειγμα, το δήμο του που δεν έχει χειριστή απορριμματοφόρου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει.
Αναφορικά με το επίδομα στους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση με επίκεντρο, όπως είπε, αυτούς στην καθαριότητα και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο κ. Παπαστεργίου υποστήριξε ότι «ήταν και δικό μας αίτημα. Το παλέψαμε, το παλεύουμε και γι΄αυτό το μεταφέραμε και στον πρωθυπουργό», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ «ακούω κι εγώ ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια….  Ας μην είναι 800αρι αλλά ας είναι ένα ποσό που θα δείχνει και έμπρακτα την αναγνώριση όσων λέγονται επίσημα από την κυβέρνηση για τη συνδρομή των εργαζόμενων στους δήμους στην αντιμετώπιση της πανδημίας», κατέληξε.  

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε ρίξει το «μπαλάκι» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησηςσχετικά με την μην καταβολή στους εργαζόμενους στους δήμους με επίκεντρο αυτούς της καθαριότητας, . Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών Ηρακλείου  του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Μανώλη Συντυχάκη και Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελίας Λιακούλη ο κ. Θεοδωρικάκος, επικαλούμενος την σχετική απάντηση του υφυπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη, τόνισε ότι «δια της απαντήσεως που έχει δώσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκύπτει ότι δεν έχουμε την δημοσιονομική δυνατότητα να τους δώσουμε αυτό το επίδομα».
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();