πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία του Δημάρχου Ν.Φιλαδέλφειας Γιάννη Βούρου

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με υπευθυνότητα κατ απόλυτη κατανόηση της σοβαρότητας της κατάστασης από την πρώτη στιγμή, με κίνδυνο την υγεία αλλά και την ίδια τους την ζωή, τέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αποτροπή της μετάδοσης τον νέου κορωνοϊού που έχει στοιχίσει την ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο.
Αντίθετα με τούς εργαζόμενους, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ευθυγραμμισμένοι πλήρως με την κυβέρνηση και τα αντεργατικά κατ αντιλαϊκά μέτρα που πήρε μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία και τις «διευκολύνσεις» της κυβέρνησης για να ιδιωτικοποιήσούν υπηρεσίες ή να αναθέσούν εργασίες των υπηρεσιών των δήμων σε εργολάβούς, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τους. Ζωντανό παράδειγμα η στάση τον Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Βούρου να επιχειρήσει να αναθέσει σε εργολάβούς, εργασία της υπηρεσίας καθαριότητας και συγκεκριμένα το πλύσιμο των κάδων.
Στην άμεση αντίδραση τον Σωματείου Εργαζομένων τον Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που κατάφερε με την παρέμβαση τον στην συνεδρίαση τον Δημοτικού Συμβουλίου, την καταψήφιση της ανάθεσης, ο κ. Βούρος απαντά με απειλές και ποινικές διώξεις.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταδικάζει και καταγγέλλει τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Βούρο για την προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων, που στόχο έχούν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών τον δήμού προς όφελος των εργολάβων και σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών.

Με απόλυτη αλληλεγγύη και συναδελφικότητα, στηρίζουμε τις αποφάσεις τον Σωματείού και τους εργαζόμενους και καλούμε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Βούρο να αποσύρει το έγγραφο με αρ. πρωτ. 9384 / 14-5-2020 μαζί με κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση αρμοδιοτήτων υπηρεσιών τον Δήμου σε εργολάβούς. Σε αντίθετη περίπτωση να είναι σίγουρος ότι Θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αντίδραση όλον τον κλάδού εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι εργαζόμενοι δεν απειλούνται, δεν εκφοβίζονται, δεν τρομοκρατούνται.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();