πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Καταγγελία των εργαζομένων σε βάρος του Δήμου Βύρωνα

Σε μια έγγραφη καταγγελία προχωρά το σωματειο εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:
«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διαβάσαμε στην Διαύγεια https://www.dimosbyrona.gr/uplds/11257_APOPSILOSI.pdf ότι ο Δήμος Βύρωνα ενδιαφέρεται να αναθέσει την υπηρεσία «ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» σε ιδιωτική εταιρεία.

Η δημοτική αρχή Βύρωνα και ο Δήμαρχος Κατωπόδης φαίνεται πως έχουν επηρεαστεί από την εξάπλωση του ιού της σύμπραξης με τους ιδιώτες και υπογράφουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες την μια μετά την άλλη, μοιράζοντας δουλειές. Τις συμβάσεις αυτές τις έχουμε χαρακτηρίσει επιζήμιες για το Δήμο και τους πολίτες.
Η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με την πολιτική της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ, συνεχίζει στην πράξη –παρόλο ότι στα λόγια ξορκίζει την ιδιωτικοποίηση- την πολιτική απαξίωσης των υπηρεσιών με στόχο την προώθηση των συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες.
Γνωστό το έργο τους και η πολιτική τακτική τους.
Πρώτα απαξιώνουν με την πολιτική τους, τις υπηρεσίες και στη συνέχεια αναθέτουν δουλειές σε ιδιώτες.
Αυτή τη φορά αναθέτουν σε ιδιώτες την αποψίλωση – καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων, δίνοντας το ποσό των 24.000 ευρώ. Οι δικαιολογίες γνωστές, δεν προλαβαίνουμε να καθαρίσουμε , κινδυνεύουμε από τις φωτιές κ.λ.π. Τα προβλήματα αυτά τα γνωρίζουν, υπάρχουν κάθε χρόνο, δεν έχουν την λογική να τα επιλύουν μέσω της ενίσχυσης της υπηρεσίας πρασίνου, αλλά τα αξιοποιούν για να δίνουν δουλειές σε ιδιώτες.
Ας απαντήσει η δημοτική αρχή
Γιατί επιλέγει την ανάθεση – σύμβαση με ιδιώτη και όχι την πρόσληψη έστω και εποχιακού προσωπικού; Γιατί 6 χρόνια που διοικεί το δήμο και ενώ ο αριθμός των εργαζομένων στην υπηρεσία πρασίνου έχει μειωθεί πάνω από το 50% δεν προχώρησαν σε προσλήψεις;
Ξαφνικά δημιουργήθηκε η ανάγκη για τον καθαρισμό και την αποψίλωση κοινόχρηστων χώρων, δεν το γνώριζαν;
Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, που ‘‘αποψιλώνει’’ το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου και τις υπηρεσίες του, που έχει στόχο την εισβολή των ιδιωτικών εταιρειών στο Δήμο, δεν θα σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε, να αντιπαλεύουμε όποια και αν είναι η δημοτική αρχή που την εφαρμόζει.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();