πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΕΡΓΑΝΗ: Από 16 Ιουνίου, κανονικά οι υποβολές των εντύπων για τα ωράρια των εργαζομένων

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 20788/610 – ΦΕΚ Β’ 2083/30-5-2020 ΚΥΑ, παρατείνεται μέχρι 16/6/2020, η αναστολή υποχρέωσης του εργοδότη να καταχωρεί στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, υπερωριακή απασχόληση, πριν την πραγματοποίησή τους.
Από 16/6/2020 επανέρχεται η υποχρέωση για υποβολή στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ των σχετικών εντύπων (Ε4, Ε8, Ε12), που αφορούν αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου, το αργότερο έως και την ημέρα αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, και σε κάθε περίπτωση, πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζομένους, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, υπερωριακή απασχόληση, πριν την έναρξη πραγματοποίησής τους.

Επίσης στην ίδια απόφαση προβλέπεται παράταση μέχρι 30/6/2020 της δυνατότητας του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ΄ αποστάσεως εργασίας.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();