πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΚΕΔΕ: Τι αποφασίσθηκε για ταμειακά διαθέσιμα, ληξιπρόθεσμα, ακίνητα «υπερταμείου»

Τα θέματα των ταμειακών διαθεσίμων των ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και των «ορφανών» ακινήτων που είχαν στο «Υπερταμείο», συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Αναφορικά με το πρώτο, αποφασίστηκε ότι η ΚΕΔΕ θα κάνει παρέμβαση για την ακύρωση της υποχρεωτικής μεταφοράς των διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, που ίσχυσε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 20ης Απριλίου 2015 προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε από αποφάσεις του ΣτΕ.
Για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων η ΚΕΔΕ θα ζητήσει παράταση έως τις 30-9-20, ωστόσο τονίστηκε η ανάγκη ενός πλαισίου για να μην επιβαρύνονται οι συνεπείς Δήμοι, ώστε να υπάρχει ένα περί δικαίου αίσθημα. Η Ένωση θα στηρίζει τους Δήμους που βρίσκονται σε αδυναμία ωστόσο τονίστηκε η ανάγκη να τηρηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες.

Οι Δήμοι θα διεκδικήσουν την απόδοση των «ορφανών» ακινήτων που είχαν μεταφερθεί στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ, γνωστή ως «Υπερταμείο» μετά την ακύρωση της υπουργικής απόφασης. Η Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει ώστε να επιτευχθεί η οριστική και αμετάκλητη μεταβίβασηπαραχώρηση των ακινήτων προκείμενου να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη των Δήμων.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();