πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ιδιωτικοποίηση Καθαριότητας Δήμου Πεντέλης: Προς νέο επεισόδιο - Η παρέμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του Δήμου Πεντέλης που αντιδρούν και αγωνίζονται να ανατρέψουν την ανάθεση σε ιδιώτες, της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.
«Καλύπτει δε συνδικαλιστικά την κινητοποίηση που αποφάσισε για αύριο ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πεντέλης προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πεντέλης».
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης αύριο Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 είναι προγραμματισμένη να γίνει η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης (μέσω τηλεδιάσκεψης) με στόχο να αποφασίσει την εκχώρηση σε ιδιώτες ενός μεγάλου τμήματος της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών που έγιναν προ ημερών, με τον ίδιο σκοπό, στο Δημαρχείο Πεντέλης.

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει από την πρώτη στιγμή τονίσει, πώς μετά τις διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση και δίνει το δικαίωμα στους Αιρετούς με μειοψηφίες και μέσω των Οικονομικών Επιτροπών να αναθέτουν Υπηρεσίες και αρμοδιότητες των Δήμων σε ιδιώτες, η «μάχη» θα δίδεται σε κάθε σχετική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, σε κάθε επιχειρούμενη απόφαση Οικονομικής Επιτροπής. Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αδιαπραγμάτευτος», ολοκληρώνει η Ομοσπονδία. 

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();