πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

"Βόμβα" στη δημοτική αρχή Καλογερόπουλου: 22 της αντιπολίτευσης ζητούν να προηγούνται οι παλιότερες οικονομικές υποχρεώσεις έναντι νεωτέρων

Μια "ντρίπλα" από αυτές που σκάνε στα ξαφνικά και ανατρέπουν δεδομένα, επεφύλασσαν στη δημοτική αρχή οι 22 σύμβουλοι των τεσσάρων παρατάξεων Γούτου, Ψυχράμη, Παπακωνσταντινόπουλου και Κουρή. Επικαλούμενοι το Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ (Ν.4057/2012) ζητούν με έγγραφό τους από τους υπαλλήλους του Δήμου Αιγιαλείας, στο εξής να εφαρμόζουν τη νομοθεσία που προβλέπει την απόλυτη κατά χρονολογική σειρά προτεραιότητα στις αποπληρωμές οποιουδήποτε τιμολογίου έχει εκδοθεί στο Δήμο, υπό την απειλή της παράβασης καθήκοντος για όποιον υπάλληλο εκδώσει ένταλμα πληρωμής σε μεταγενέστερα χρονικά τιμολόγια.
Με λίγα λόγια, για να πληρωθεί ένας προμηθευτής που εξέδωσε τιμολόγιο π.χ. στις αρχές του 2020, θα πρέπει πρώτα να εξοφληθούν όλες οι προηγούμενες υποχρεώσεις του Δήμου ή του εκάστοτε ΝΠΔΔ -και δεν είναι και λίγες.
Δεδομένου λοιπόν πως ως γνωστόν υπάρχουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις παρελθόντων ετών και με την δεδομένη (όπως όλα δείχνουν) άρνηση της αντιπολίτευσης να συναινέσει στο αίτημα του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου προς το ΥΠΕΣ για την αποδοχή της προκαταβολής των ΚΑΠ της επόμενης εξαετίας, ύψους 4,4 εκ. ευρώ, για την εξόφληση παρελθουσών οφειλών, πλέον η δημοτική αρχή έρχεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. "Κλείνει ο Δήμος με αυτή την εξέλιξη" σημειώνουν στο filodimos.gr κύκλοι της Ανδρέου Λόντου, που δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για αυτή την κίνηση "ρουά" σύσσωμης της αντιπολίτευσης, που δεν έχει προηγούμενο στην νεώτερη αυτοδιοικητική ιστορία.
Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος αναφέρει πως η αντιπολίτευση ζητά ουσιαστικά να μην πληρωθούν άμεσα ντόπιοι προμηθευτές και πιστωτές που καλύπτουν την καθημερινότητα αλλά και τα τιμολόγια για τη μεταφορά των απορριμμάτων, καλλιεργώντας φόβο στους υπαλλήλους κι έτσι να σταματήσει να λειτουργεί ο Δήμος και να γεμίσει ξανά σκουπίδια η Αιγιάλεια. "Βλέπουν πως αποδίδουν οι σχεδιασμοί μας και αναζητούν τρόπους να τους ακυρώσουν, επικαλούμενοι τυπικότητες" υπογραμμίζει ο κ. Καλογερόπουλος που διαμηνύει πως η Δημοτική Αρχή δεν θα σταματήσει τις προσπάθειές της για το καλό των συνδημοτών.
Αναλυτικά, το δελτίο τύπου του δημάρχου Αιγιαλείας αναφέρει:
"Απίστευτο κι όμως αληθινό: Δημοτικοί Σύμβουλοι απειλούν υπαλλήλους και τη Δημοτική Αρχή!
Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν στην ουσία, να κλείσει ο Δήμος, να σταματήσει η λειτουργικότητα της πόλης, να ξαναγεμίσει η Αιγιάλεια με σκουπίδια.
Σχετικά με επιστολή που έστειλαν οι 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων που επέλεξαν μονίμως να αντιπολιτεύονται τη Δημοτική Αρχή προς τον Δήμαρχο, Δημοτικές Υπηρεσίες και Ελεγκτικά όργανα του Κράτους και με την οποία προκαταγγέλλουν τους αρμοδίους υπαλλήλους, τους απειλούν (και τη Δημοτική Αρχή) αναφέροντας ότι αν δεν εξοφληθούν πιστωτές με σειρά έκδοσης των τιμολογίων θα διωχθούν για παράβαση καθήκοντος, η Δημοτική Αρχή επισημαίνει τα εξής:
«Το είδαμε κι αυτό. Δημοτικοί σύμβουλοι της Αιγιάλειας ουσιαστικά ζητούν να μην πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι ντόπιοι προμηθευτές (δηλαδή επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες της Αιγιάλειας).
Το είδαμε κι αυτό. Δημοτικοί σύμβουλοι της Αιγιάλειας που μόλις πέρυσι τέτοια εποχή πνιγόταν στα σκουπίδια, να ζητούν να μην πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι δαπάνες αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών.
Ζητούν δηλαδή να μην εξοφληθούν άμεσα οι ντόπιοι προμηθευτές και πιστωτές που καλύπτουν την καθημερινότητα αλλά και τα τιμολόγια για τα σκουπίδια. Επιδίωξη ο φόβος και έτσι να σταματήσει να λειτουργεί ο Δήμος και έτσι να ξαναγεμίσει η Αιγιάλεια με σκουπίδια.
Δηλαδή, ζητούν να αφήσουμε τα σκουπίδια στους δρόμους και να πνιγεί και πάλι η Αιγιάλεια στα απορρίμματα.
Βλέποντας ότι οι σχεδιασμοί της Δημοτικής Αρχής για τα σκουπίδια αποδίδουν, αναζητούν τρόπους να τους ακυρώσουν επικαλούμενοι τυπικότητες.
Πόσο πιο κάτω πια; Να την πληρώσουν οι Αιγιαλείς επαγγελματίες, να πνιγεί η Αιγιάλεια στα σκουπίδια, για να ικανοποιήσουν οι δημοτικές παρατάξεις το αντιπολιτευτικό τους μένος. Τόσο τυφλωμένοι πια από αυτό το μένος, ώστε δεν ενδιαφέρονται για τίποτε; Ούτε καν για τους ντόπιους προμηθευτές, ούτε καν για την αποκομιδή των απορριμμάτων;
Αλήθεια αυτοί που απειλούν όταν ήταν διοίκηση τι έκαναν;
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος δηλώνει για ακόμα μία φορά ότι δεν θα βάλει πάνω από το καλό του τόπου και των πολιτών καμία σκοπιμότητα και κανένα προσωπικό κόστος.
Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή θα προσπαθεί μαζί με τους συνεργάτες και τους συμπολίτες και η πόλις να λειτουργήσει και η Αιγιάλεια να σταθεί στα πόδια της.
Ελπίζουμε επιτέλους, οι δημοτικές παρατάξεις που αντιπολιτεύονται τη Δημοτική Αρχή να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν τον κατήφορο. Δεν είναι όλα για αντιπολίτευση. Πάνω απ’ όλα είναι το συμφέρον του τόπου και των συνδημοτών μας».

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();