πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΥΠΕΣ: Απαντήσεις για προϋπηρεσία εργαζόμενων 3Κ, ΒΑΕ, σχολικές καθαρίστριες, δημοτική αστυνομία

Σε διαφορετικό κλίμα από αυτό της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υΠΕΣ Τάκη Θεοδωρικάκου με την ΠΟΠ-ΟΤΑ, που ακολούθησε. Ο κ. Θεοδωρικάκος, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr , στο οποίο αποκαλυπτόταν ότι αντί για απαντήσεις ευχήθηκε «καλό καλοκαίρι» στους συνδικαλιστές, ανέκρουσε πρύμναν και επιχείρησε να δώσει κάποιες απαντήσεις στην έτερη Ομοσπονδία που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στους δήμους. Απαντήσεις, που, πάντως, οι ίδιοι οι συνδικαλιστές, χαρακτηρίζουν «μη ικανοποιητικές».

Τι απάντησε, όμως, ο υΠΕΣ:

-Δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να περικόψει το Επίδομα Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας ούτε και είναι στην κατεύθυνση του δημοσιονομικού οφέλους.

-Δεν προχωρά, τουλάχιστον προς το παρόν, η αναγνώριση της 7ετίας αλλά και το πάγωμα των κλιμακίων 2016-2017

-Μέσα στον μήνα θα Νομοθετηθεί ο τρόπος πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών από τους Δήμους καθώς και το θέμα της πληρωμής με πλήρη ασφάλιση και αποδοχές.

-Το επόμενο εξάμηνο θα Νομοθετηθεί η δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας σε όλους τους Δήμους με νέες αρμοδιότητες χωρίς να μπορεί ακόμη να μας αναφέρει λεπτομέρειες.

Τι ΔΕΝ απάντησε:

-Για την ουρά της 3Κ.

– Για τα οικονομικά και συνταξιοδοτικά θέματα.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΠ-ΟΤΑ

Χθες 20 Ιουλίου 2020, έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στην συνάντηση που έγινε ο Υπουργός μας ενημέρωσε σε ορισμένα θέματα που είχαμε θέσει στην προηγούμενη συνάντηση. Αναλυτικότερα:

α) Στο θέμα του Επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας ο Υπουργός μας είπε ότι η Επιτροπή συνεδριάζει τακτικά για να καταλήξει, δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να περικόψει το ανωτέρω Επίδομα ούτε και είναι στην κατεύθυνση του δημοσιονομικού οφέλους.

β) Για την αναγνώριση της 7ετίας αλλά και το πάγωμα των κλιμακίων 2016-2017 μας απάντησε ότι δεν το βλέπει εφικτό προς το παρόν.

γ) Για τις Σχολικές Καθαρίστριες μέσα στον μήνα θα Νομοθετηθεί ο τρόπος πρόσληψης από τους Δήμους καθώς και το θέμα της πληρωμής με πλήρη ασφάλιση και αποδοχές.

δ) Για την Δημοτική Αστυνομία προτίθεται το επόμενο εξάμηνο να Νομοθετήσουν για την δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας σε όλους τους Δήμους με νέες αρμοδιότητες χωρίς να μπορεί ακόμη να μας αναφέρει λεπτομέρειες.

ε) Για την εκκρεμότητα (ουρά) της 3Κ δεν πήραμε καμία απάντηση .

στ)Για τους 4μηνίτες συμβασιούχους εκδόθηκε ήδη εγκύκλιος.

ζ) Για την 3Κ η εγκύκλιος είναι για υπογραφή σχετικά με τον Νόμο 4674 αρ.79, παρ.9. και τέλος για τους 8μηνίτες δεν υπάρχει καμία πρόθεση για παράταση.

Για τα οικονομικά και συνταξιοδοτικά θέματα που του είχαμε θέσει δεν έχει ακόμη απαντήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών και από το Υπουργείο Εργασίας.

Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που λάβαμε, περιμένουμε απαντήσεις και για τα υπόλοιπα θέματα που εκκρεμούν και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();