πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Ανοίγει ξανά υπόθεση για υπεξαίρεση 70.000 ευρώ από σχολικές επιτροπές

Σε ανοιχτή καταγγελία σχετικά με μία σοβαρή υπόθεση υπεξαίρεσης των χρημάτων των σχολικών επιτροπών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά την περίοδο 2012-2014 κατά την οποία ήταν Πρόεδρος η πρώην Αντιδήμαρχος Μαρία Σίνα, η οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα το 2019, ενώ δεν εκδικάστηκε σε 2ο βαθμό γιατί άλλαξε ο νόμος και σήμερα παρότι η σχολική επιτροπή έχει πάρει απόφαση ομόφωνη να απαιτήσουν την επιστροφή των 70.000 ευρώ, προχώρησε επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο.
Ο Δήμος για την απόφαση σφυρίζει αδιάφορα και αποτρέπει και την αποστολή σχετικής επιστολής στο Ελεγκτικό Συνέδριο! Ωστόσο ομόφωνα η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην τελευταία της συνεδρίαση στις 16 Ιουνίου αποφάσισε να ανοίξει και πάλι το θέμα.

Σημαντική επίσης λεπτομέρεια, κατά την προεκλογική περίοδο ο Δήμαρχος είχε κάνει παντιέρα την υπόθεση αυτή, τώρα όχι μόνο δεν την αναφέρει αλλά και ο ίδιος και η παράταξη του ΨΗΦΙΣΑΝ την ίδια δημοτική σύμβουλο να συμμετέχει σε Σχολική Επιτροπή!!!

Ο Κώστας Πασακυριάκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος της Επιτροπής, έφερε ξανά εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα των 70.000 ευρώ που σύμφωνα με δικαστική απόφαση λείπουν από το ταμείο της Επιτροπής και άρα από τα σχολεία μας, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Ζήτησε να πάρει απόφαση η Επιτροπή ώστε να στείλει νέα επιστολή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με την οποία να ζητά άμεσα να γίνουν ενέργειες ώστε να αποδοθούν τα χρήματα.

«Είμαστε υπόλογοι απέναντι στους δημότες γι αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση. Τα σχολεία μας έχουν ανάγκες και ελλείψεις πολύ περισσότερο τώρα ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς. Πρέπει τα χρήματα να έρθουν στα σχολεία και στα παιδιά μας. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο αυτό!Εχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την πρωτόδικη απόφαση και μήνες από την πρώτη μας επιστολή στο Ελεγκτικό Συνέδριο.», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η πρόταση του Κώστα Πασακυριάκου έγινε αποδεκτή από όλα τα μέλη της Επιτροπής και η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.

Μάλιστα, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Δ. Γεωργιάκος, όχι μόνο συμφώνησε αλλά πρότεινε να στέλνουμε επιστολή κάθε 20 μέρες σε περίπτωση που το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν απαντήσει.

Την περασμένη Πέμπτη 9 Ιουλίου, ο Κώστας Πασακυριάκος επικοινώνησε με την πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μίμα Νικηφοράκη προκειμένου να ενημερωθεί για το εάν υπήρξε απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ωστόσο, διαπίστωσε πως η επιστολή προς το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εστάλη ποτέ! Σε ερώτηση γιατί δεν υλοποιήθηκε η ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής, η πρόεδρος ανέφερε πως, σύμφωνα με τη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν θα απαντήσει και πάλι… Και πως θα εξεταστούν κι άλλοι τρόποι ώστε να διεκδικήσουμε το ποσό.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο στην 1η Συνεδρίαση της νέας Σχολικής Επιτροπής, ο Κώστας Πασακυριάκος στην πρώτη του παρουσία ως μέλος της, είχε θέσει το θέμα και εστάλη η πρώτη επιστολή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ.

Το θέμα είχε θέσει και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, στις 30 Ιανουαρίου.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις δεν είναι πειστικές…

Θυμίζουμε μερικά στοιχεία της υπόθεσης.

Τον Μάρτιο του 2019 το Τριμελές Πλημμελοοδικείο Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα ότι έχει γίνει υπεξαίρεση ποσού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ύψους 70.000 ευρώ τα έτη 2012-14 από τη Σχολική Επιτροπή. Η υπόθεση δεν εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μιας και με την αλλαγή του ποινικού κώδικα που μεσολάβησε τέτοια αδικήματα δεν διώκονται.

Ομως, αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι 70.000 ευρώ λείπουν από το ταμείο σύμφωνα με το πόρισμα των Ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Το πόρισμα αυτό ήταν και η βάση του κατηγορητηρίου στην πρωτόδικη απόφαση.

(Στο βίντεο από το 2:55 – 5:35 η παρέμβαση του Κ. Πασακυριάκου στο ΔΣ στις 30.1.2020 για το θέμα).


'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();