πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Επιστρέφουν 10.000 κρούσματα στους Δήμους τους που θα τους βρουν απροετοίμαστους

Την καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιεί σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης με τους αρμόδιους παράγοντες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού καθώς όπως δείχνουν πια τα δεδομένα υπάρχει μεγάλη γεωγραφική διασπορά της λοίμωξης και το επόμενο δεκαήμερο θα είναι πολύ κρίσιμο.
Από σήμερα ισχύουν τα νέα μέτρα για τις περιοχές που έχουν οριστεί όμως υπάρχει διάχυτη η άποψη των ειδικών ότι είναι ανεπαρκή.
Οι επιστήμονες χτυπάνε καμπανάκι καθώς άρχισε η επιστροφή του κόσμους από τις διακοπές και ο κίνδυνος μεταφέρεται στους τόπους διαμονής.
Εχθές με δηλώσεις του ο ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ κ. Γιάννης Τούντας εκτίμησε ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν 10.000 ενεργά κρούσματα που επιστρέφουν.
Στα λιμάνια ξεκίνησαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την έγκαιρη ανίχνευση των κρουσμάτων.

Εν τω μεταξύ υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την απόκρυψη της γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων σε κλίμακα δήμων με προσδιορισμό τον τόπο διαμονής τους. Η ανακοίνωση που είχε γίνει στο παρελθόν προκάλεσε σειρά αντιδράσεων από δήμους που βρέθηκαν ψηλά στην κλίμακα. Και τώρα όπως φαίνεται η κυβέρνηση διστάζει να γνωστοποιήσει τα δεδομένα. Ομως οι ειδικοί επιμένουν ότι θα έπρεπε να ανακοινώνονται τα κρούσματα με βάση τον τόπο διαμονής τους έτσι ώστε αυτοί οι δήμοι αλλά και οι γείτονες να προετοιμαστούν κατάλληλα πριν την επιστροφή τους. Οι ειδικοί λένε ότι οι πολυσύχναστοι χώροι στον αστικό χώρο και τα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης στην γειτονιά είναι κάποιοι ακόμη επικίνδυνοι χώροι που πρέπει να απολυμαίνονται καθημερινά.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();