πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Τι ορίζουν ειδικά για τις Δημόσιες Υπηρεσίες δύο νέες ΚΥΑ περί κορωνοϊού (ΦΕΚ)

Η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους στο σύνολο της Χώρας ρυθμίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση που κυκλοφόρησε το Σάββατο (Φ.Ε.Κ. Β’ 3162/31.7.2020, ημ/νία κυκλοφορίας 1.8.2020).
Ειδικά όσον αφορά το Δημόσιο, σύμφωνα με τον Πίνακα του αρ.1 της ΚΥΑ, η υποχρέωση αφορά τους «χώρους γραφείων Δημοσίων Υπηρεσιών όταν υπάρχει επαφή με το κοινό». Εκεί ισχύει «υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας για το προσωπικό και το κοινό».

Σύμφωνα με το αρ.4, από την υποχρέωση των εξαιρούνται (α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και (β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών.
Οι κυρώσεις και διαδικασίες ελέγχου περιλαμβάνονται στο αρ.5 της ΚΥΑ, με το διοικητικό πρόστιμο να ανέρχεται για κάθε παράβαση στα 150 ευρώ.  Η Απόφαση ισχύει από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Αυγούστου 2020.

Μπορείτε να δείτε την ΚΥΑ με τον πλήρη Πίνακα με τους κλειστούς χώρους όπου ισχύει η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας ΕΔΩ

Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι σε άλλη ΚΥΑ που κυκλοφόρησε χθες Κυριακή (Φ.Ε.Κ. Β’ 3165/31.7.2020, ημ/νία κυκλοφορίας 2.8.2020), επαναλαμβάνεται στο αρ.22 ότι « Οι Δημόσιες Υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των Υπαλλήλων και μεταξύ των Υπαλλήλων και των πολιτών.».
Στην παρ.3 του αρ.19 της ίδιας ΚΥΑ ορίζεται ότι « Η άδεια ειδικού σκοπού εξακολουθεί να χορηγείται στους Υπαλλήλους του Δημοσίου που είναι δικαιούχοι αυτής, των οποίων τα τέκνα δεν προσέρχονται στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κατόπιν υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης, σύμφωνα με την οποία το τέκνο ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, όπως αυτή ορίζεται στην υπ’ αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/346/9011/14.5.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (Β’ 1856) ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου ή ήδη νοσεί. Για τη χορήγηση της άδειας απαιτείται Βεβαίωση από την οικεία δομή, από την οποία προκύπτει ότι το τέκνο δεν προσέρχεται στον βρεφικό, βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό, κατόπιν υποβολής της ως άνω προβλεπόμενης Υπεύθυνης Δήλωσης. »

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ΚΥΑ βρίσκεται ΕΔΩ

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();