πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Επιστολή Δ. Παπαστεργίου προς τους δημάρχους της χώρας , για την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων προστασίας από τον COVID-19

Την ανάγκη,  οι δήμοι της  χώρας, να βρεθούν για μια  ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την αναχαίτιση του κορονοϊού,  τηρώντας  πολυεπίπεδα προληπτικά μέτρα , ζητά με επιστολή του προς τους δημάρχους της χώρας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου.
 «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού οφείλει για μια ακόμη φορά να βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» της εθνικής προσπάθειας για την αναχαίτιση του κορoνοΐού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ο κάθε Δήμος ξεχωριστά, για τη σχολαστική τήρηση των προληπτικών μέτρων προστασίας σε όλα τα επίπεδα, αφού αυτός είναι ο μοναδικός μέχρι σήμερα τρόπος, για να ανακόψουμε το ρυθμό μετάδοσης του ιού»  επισημαίνει εμφατικά ο Δ. Παπαστεργίου.  

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει  επίσης την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης όσο και αυξημένης επαγρύπνησης των υπηρεσιών –ιδιαίτερα της Δημοτικής Αστυνομίας, για τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων, προστασίας και της αποφυγής του συγχρωτισμού, ενώ χαρακτηρίζει, κρίσιμης σημασίας και τη συνεργασία με τις Υπηρεσίες Υγείας των Περιφερειών. Προσθέτει δε ότι στους μικρότερους Δήμους,  όπου δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία, είναι απαραίτητη η συνεργασία η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.
«Ταυτόχρονα, οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών, ως προς την ανάγκη να τηρήσουν ο καθένας ξεχωριστά τα μέτρα πρόληψης, αναδεικνύοντας την ατομική ευθύνη ως καθοριστικό παράγοντα για την αναχαίτιση του ιού» προσθέτει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην επιστολή του.
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου στο πλαίσιο αυτό κάνει  ειδική  αναφορά στην τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, από τους Δήμους σε ότι αφορά  πάσης φύσεως εκδηλώσεις , οι οποίες διοργανώνονται παραδοσιακά τον μήνα Αύγουστο και οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν συνωστισμό  και αυξημένες πιθανότητες εξάπλωσης του ιού.
Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου
'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();