πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

14 ανοίγουν τα σχολεία και στο κάδρο οι Δήμοι

Οι δήμοι τελικά αναλαμβάνουν να αντιμετωπίσουν της διασποράς του κορονοϊού με το άνοιγμα των σχολείων.
Εκτός του ότι η εικόνα του Προέδρου της ΚΕΔΕ δίπλα στον Υπουργό Εσωτερικών, την Υπουργό Παιδείας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο πέρασε σαφές μήνυμα στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε (η λοιμωξιολόγος καθηγήτρια που συμμετείχε έμεινε εκτός κάδρου), και αυτά όλα που ειπώθηκαν από τα κυβερνητικά στελέχη, μεταβίβασαν ουσιαστικά στους δήμους την ευθύνη του αποτελέσματος.
Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι δήμοι είναι υπεύθυνοι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Από το προσωπικό καθαριότητας και την απολύμανση, μέχρι τα αναλώσιμα υλικά τις μάσκες και τα αντισηπτικά.

Η κα Κεραμέως ακόμη και με ειδική καρτέλα μεταβίβασε τις ευθύνες των αποτελεσμάτων στους Δήμους καθιστώντας τους υπεύθυνους για οτιδήποτε δεν ανήκει στην εκπαιδευτική διαδικασία.


Και ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι η μαθησιακή διαδικασία θα ενισχυθεί με τους όρους μιας ισχυρής τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία υποστηρίζει και εγγυάται την ασφαλή εκπαιδευτική λειτουργία.

Κατά τα άλλα ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει συνεργαστεί με επιτυχία μέχρι σήμερα με την τοπική αυτοδιοίκηση που αναλαμβάνει να μην γίνουν τα σχολεία «εστίες διασποράς του κορονοϊού» και διαχώρισε τις ευθύνες από το Υπουργείο Παιδείας που όπως είπε έχει αρμοδιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Σημείωσε δε ότι 15% των κατοίκων της Αττικής δεν έχει επιστρέψει στα σπίτια του από τις διακοπές πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για την διασπορά.

Η κα Κεραμεώς μεταξύ άλλων είπε ότι κάθε βήμα θα αξιολογείται και θα επικαιροποιείται σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο και όσο αφορά σε θέματα που αφορούν και τους δήμους είπε ότι στόχος είναι η ενίσχυση του Ολοήμερου Σχολείου και έχουν δοθεί 100.000.000 ευρώ και ότι έχουν ήδη δημιουργηθεί Πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για κάθε ανάγκη καθώς και οι απαραίτητες οδηγίες για την καθαριότητα και τα κυλικεία που είναι ευθύνη των δήμων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί γυρίζοντας πρέπει να νιώσουν μεταξύ άλλων ένα καθαρό σχολικό περιβάλλον.
Γι αυτό έχουν δοθεί στην Αυτοδιοίκηση όλα τα απαραίτητα πακέτα και εργαλεία για την θωράκιση της θεσμικής λειτουργίας των δήμων. Αναφέρθηκε στην επιχορήγηση για τις δωρεάν μάσκες, την πλήρη στελέχωση του προσωπικού καθαριότητας σε όλη την επικράτεια και την αύξηση από 3.000 πλήρους απασχόλησης σε 5.000 με επιπλέον κόστος 28 εκ όπως είπε, τα 175 εκ που δόθηκαν για την μεταφορά 240.000 μαθητών και τα 128 εκ για την συντήρηση των σχολείων.


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι η Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει υποχρεώσεις που πιθανόν κάποιοι να θεωρούν ότι δεν της αναλογούν και τόνισε ότι οι δήμοι και το προσωπικό τους πέρασαν ήδη ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για την προετοιμασία μιας ιδιαίτερης χρονιάς.
Αναφέρθηκε και στις δύο διαδικασίες όπου μέσα σε 10 μέρες όπως είπε έπρεπε να τρέξουν τις προσλήψεις και μέσα σε 8 μέρες να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις μάσκες
Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και σε αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν γιατί η ΚΕΔΕ ανέλαβε μια τέτοια υποχρέωση με τις μάσκες και δεν αποδόθηκαν τα ποσά σε κάθε δήμο ξεχωριστά και απάντησε ότι οι μικροί δήμο δεν θα προλάβαιναν και σ΄αυτές τις περιοχές και τα σχολεία θα έμεναν χωρίς μάσκες

Ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε ότι σήμερα έληξε η προθεσμία υποβολής προτάσεων, συγκεντρώθηκαν 91 προτάσεις και ότι γίνονται προσπάθειες να ολοκληρωθεί αύριο η αξιολόγηση.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στην μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που έχουν οι δήμοι «Χρειαζόμαστε είπε 1.000.000 το μήνα για τα αντισηπτικά των σχολείων» ενώ για τις προσλήψεις των καθαριστών/στριών επεσήμανε ότι αν και υπάρχει παντού προσωπικό, όπου υπάρχει πρόβλημα σε συνεργασία με τα Υπουργεία θα καλυφθούν τα κενά.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();