πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου"


Ανακοίνωση - Καταγγελία της προτασης εργαζομένων δ. χαλανδρίου

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Σχολεία - αντισηπτικά: Κόστος 1 εκατ. το μήνα -Οι δήμοι ζητούν τα χρήματα αλλά…

Στο 1 εκατ. ευρώ το μήνα ανέρχεται το κόστος των δήμων για τα αντισηπτικά στα σχολεία. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ζητώντας από το υπουργείο Εσωτερικών να υπάρξει κάλυψη των συγκεκριμένων εξόδων αλλά και των απωλειών που έχουν υποστεί οι δήμοι το διάστημα του κορωνοϊού.
Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αρκέστηκε να επαναλάβει (ανακριβώς) ότι μέχρι σήμερα έχει δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους 90 εκατ. ευρώ (σ.σ. στην πραγματικότητα είναι 75), με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ δίπλα του, που τον είχε «αδειάσει» πριν μερικές ημέρες, αυτή τη φορά (προφανώς από τακτ) να σιωπά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου είχε επιβεβαιώσει ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, έχουν δοθεί στους δήμους 75 εκατ. ευρώ και όχι 90 εκατ., όπως επιμένει να λέει τόσο σε δημόσιες δηλώσεις του όσο και σε ανακοινώσεις του υπουργείου του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όπως είχε πει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «μαζί με τα 60 εκατ. το ποσό που θα έχει δοθεί στους δήμους θα είναι 135 εκατ». Πρόσθεσε, δε, ότι «απ’ όσο γνωρίζει υπάρχουν 200 εκατ., άρα θα πρέπει να υπάρξει και μία τρίτη κατανομή που θα πρέπει να περιμένουμε το Νοέμβριου», πρόσθεσε. Αναφορικά με το ύψος του ποσού που θα λάβουν οι δήμοι στην β’ κατανομή, ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι όσοι από αυτούς δεν έχουν προχωρήσει σε σχετική εκκαθάριση, τότε θα λάβουν το ήμισυ των χρημάτων που πήραν στην α΄κατανομή, αλλά αν δεν την έχουν καταθέσει στο Οικονομικό Παρατηρητήριο έως το Νοέμβριο, τότε δεν θα λάβουν τίποτε.

Αναφορικά με το διαγωνισμό για τις μάσκες, ο οποίος έληξε σήμερα στη 1 μμ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε ότι έχουν κατατεθεί, συνολικά, 91 προσφορές.

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();